El ‘Rats on Fire’ finalitza tercer en la prova costanera

Redacció

La Copa del Rei vivia la regata costanera, que posava a prova les tripulacions, després de quatre dies de competició en una jornada de llarga durada sota un sol sufocant que desgasta. El Rats on Fire de Marc Ramon va ser tercer, mentre que el Pushing Tin de Marcel Lesca­no, sisè.

El vent fluix de l’inici va afectar el Rats on Fire, que es va veure retardat en la flota d’ORC 1 i es va veure obligat a recuperar posicions fins al final. Va ser tercer. L’Earlybird va vèncer, seguit per l’Elena Nova. “El millor de tot és que els nostres principals rivals no ens han retallat gaire”, assegurava Ramon. Segueix líder amb 15 punts. L’Earlybird és segon amb 27 i l’Elena Nova, tercer amb 28. “Estem fent una feina molt bona i a partir d’ara el que hem de fer és assegurar el que tenim guanyat.”

El Pushing Tin va finalitzar en la sisena posició. Es va veure afectat per la curta mida de l’espinàquer, que amb poc vent no li permet agafar la velocitat que desitjaria. La sortida va ser excel·lent, i en el primer tram de la regata van encapçalar la flota d’ORC 2. “Ha estat una prova molt llarga i dura, i molt difícil tècnicament”, remarcava Lescano, subratllant que les condicions de ratxes de vent feien que “fos una loteria, podia guanyar qualsevol”. El vencedor va tornar a ser el Movistar, seguit pel Varador 2000 i l’Airlan Aermec. En la general perden una posició. Són cinquens amb 41 punts, només mig més que el quart classificat, el Pinyol Vermell. “Volem recuperar la quarta plaça que hem perdut”, indicava Lescano, satisfet de com estan responent amb el vaixell nou perquè “estem barallant-nos amb els millors”. El líder un dia més és el Movistar, amb 10. Compta amb un còmode avantatge sobre el segon, el Varador 2000, amb 20,5. Tercer és l’Airlan Aermec amb 21,5.