Diari digital d'Andorra Bondia

Impuls de la recollida de firmes a favor de la custòdia compartida


Escrit per: 
Julià Rodríguez

L’Associació de Pares de Família Separats d’Andorra té previst donar un impuls a la seva campanya de recollida de signatures per presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) en favor de la custòdia compartida dels fills. El president, Joan Seguí, ha explicat que la intenció que tenen és ser presents a la propera edició que se celebrarà de la Fira d’Andorra la Vella,  els dies 23, 24 i 25 d’octubre, per a la qual ja se’ls ha facilitat un espai on podran continuar recollint signatures. L’associació va presentar la campanya l’octubre de l’any passat i des d’aleshores ha anat aplegant firmes, de manera que ara ja en tenen al voltant de 600, tot i que sense fer moltes accions públiques encaminades a donar a conèixer la iniciativa. No obstant això, els integrants de l’associació volen fer ara un esforç per arribar finalment a les 2.500 firmes –el 10% del cens electoral– que són necessàries perquè la ILP pugui entrar a tràmit al Consell General i ser aprovada finalment com una llei. De fet, un advocat s’encarregarà d’elaborar el redactat del text, tot i que ja es disposa d’un esborrany sobre la modificació legislativa a fer, i la previsió és que la primavera vinent ja es pugui disposar de les firmes que són necessàries.  “La gent a la qual expliquem quin és el nostre propòsit ho entenen perquè el que volem és que prevalguin els interessos dels menors”, va explicar Seguí.

 Seguí va indicar que des que es va presentar la campanya hi ha hagut “un degoteig” continu de persones que els han donat suport i s’ha anat creant un entorn favorable a la iniciativa. La intenció és que, igual que ja passa en algunes comunitats autònomes espanyoles, la custòdia sigui per defecte sempre compartida quan es produeix una separació de la parella, amb la qual cosa no en surt perjudicat cap dels cònjuges i tampoc els menors, que d’aquesta manera poden estar el mateix temps amb el pare i amb la mare. D’aquesta manera es faria servir sempre aquesta fórmula excepte si un dels progenitors expressés la seva oposició per qualsevol motiu. En aquest cas es podrien presentar al·legacions i s’hauria de trobar un consens entre les parts.  Segons l’associació el costum a Andorra és que s’atorgui la custòdia a un dels progenitors i gairebé sempre a la mare.

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

la custodia compartica en cap cas vetlla pels drets dels menors, sino que es una tortura. a espanya i Catalunya molst nens i nenes están patint aquesta mesura que vetlla pels drets del pare, sense questionarse obligacions ni quina es la millor opció de vida pel menor. es intolerable que es demani custodia compartida obligatoria quan els dos progenitors han de compartit obligacions i dialeg que ja no existía en la parella encara menys es podrá dur a terme si aquesta es trenca. que quedi clar, que va ser el propi feminisme que va lluitar per a que els pares tinguessin mes drets, i per a nous models en les separacions. Ah, recordar que el divorci existeix gracies també a la lluita de les dones i els homes que creuen que les persones no els hi pertanyen. A qui pugui interesar deixo aquest article sobre l'horror de la custodia compartida pels nens i les nenes que la pateixen... http://blogs.publico.es/lidia-falcon/2015/02/23/custodia-compartida-una-vez-mas/
Estic totalment d, acort. La cc es la millor sol.lució per fills i pares i per els corresponents avis!
Es molt bonic tot això, llàstima que no tots els pares/mares son mereixedors de tenir fills, o millor dit no estan CAPACITATS per tenir cura dels mateixos. I que fem d’ aquells pares/mares, que el que fan es fer sentri malament als fills e inicien amb aquestos una batalla picologuica encontra l’ altra, sen se tenir present els sentiments dels fills aquestos últims han de estimar per igual a ambdós progenitors ara be quan un de ells esta (sonat) que fem? Custodia compartida?? Per defecte?? Amb aquesta societat desestructurada? Doncs no gràcies, despres tot es un cúmul i si la canalla no vol anara amb algun dels progenitors aquest queda “beneficiat” en no pagar ni estudis ni despeses ni res i clar el cap ben alt que soc pare i clar jo soc bo, oi ? sempre es l’ altre el qui te les culpes. MES SERIETAT AMB AQUESTOS TEMES I QUE LA JUSTICIA ESTIGUI ASOBRE MASA CAFRE EN PRO D’ UNS DRETS OBVIAN QUE ELS NENS TAMBE EN TENEN DE DRETS i les parelles dels separats no han vingut al mon a pagar les sabates dels vostres fills si voleu compartir compartiu fins al final (gestos inclosos)

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte