Diari digital d'Andorra Bondia

El segon clúster d’e-salut presenta projectes per afavorir el benestar


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Actua

El segon clúster d’e-salut de la iniciativa Actua va debatre ahir al voltant de la creació de ciutats intel·ligents al servei del benestar ciutadà. Durant la trobada, en què hi va haver una cinquantena de participants i la presència d’empreses internacionals, es van donar a conèixer diversos projectes dins d’aquest àmbit. Un és el de l’empresa espanyola AccityMaps, que va presentar una aplicació que s’inspira en el reconegut Google Maps que permet identificar un itinerari lliure de barreres arquitectòniques entre dos punts, entre altres opcions.
La directora general d’AccityMaps, Lucia Chapa, va explicar que l’aplicació, que ja està en funcionament en algunes ciutats i es descarrega gratuïtament, serveix per planificar la millor ruta que pot seguir una persona afectada per algun tipus de discapacitat, inclosos per exemple els mitjans de transport que pot utilitzar. També la poden fer servir, per exemple, persones pertanyents a la tercera edat o que tinguin certes dificultats per moure’s, o simplement turistes que, carregats amb les seves maletes, vulguin trobar el camí més fàcil cap a la seva destinació. En aquests moments es calcula que hi ha a tot el món 1.700 milions de persones discapacitades, i un 35% d’elles són usuàries actives de les noves tecnologies. Aquestes dades posen en evidència l’interès que pot aixecar una aplicació com la que desenvolupa AccityMaps, que ara busca possibles inversors, ja sigui en l’àmbit privat o en el públic, per desenvolupar el seu projecte a Andorra.
A més, les responsables de l’empresa veuen amb bons ulls la possibilitat d’instal·lar al país una sucursal, aprofitant d’aquesta manera l’impuls tecnològic que suposa els passos que s’estan fent cap a l’smart country. Un altre atractiu que es valora especialment del país és el fet que disposi d’uns vuit milions de visitants, que podrien ser banc de proves per a les aplicacions que es dissenyin.
Més enllà d’aquesta iniciativa encaminada a facilitar la vida de les persones, en la reunió del clúster d’ahir es van presentar també projectes relacionats amb el diagnòstic i el tractament. L’artífex del nou centre dermatològic Dermandtek, el doctor López Gil, va explicar com les noves tecnologies ajudaran a prevenir  futures malalties. Per exemple, una màquina disponible a la seva clínica permet un escàner complet de totes les pigues del cos i fer un seguiment dels pacients a llarg termini. El director de l’empresa francesa Smart Risks, Xavier Wagner, va presentar la nova plataforma Autono.me, que permet a través d’un control dels comptadors d’aigua i d’energia de l’entorn establir uns indicadors bàsics de la vida diària del pacient.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte