Minut 94 del partit d’anada de la prèvia de l’Europa League. Partit a punt d’acabar contra el quart classificat de la lliga danesa, el Randers FC. Els de Colin Todd, amb nou jugadors per les expulsions del suec Viktor Lundberg i del central Jeppe Tverskov. El migcampista de la UE Sant Julià Tic Tapa, Edu Peppe, penja una pilota cap a dins de l’àrea del Randers. El davanter Arturo Gándara guanya la posició a Thomsen, es planta sol davant el porter Johnsson, però el seu xut ras el treu el porter amb el peu. Podia haver estat el gol de l’empat, tot i així, aquesta jugada serà recordada per allò que podria haver estat i no va ser. Els de Raúl Cañete van perdre per 0 a 1 contra el Randers FC i es manté l’interès pel partit de tornada. Com va dir el tècnic lauredià a la prèvia del partit, “el 0 a 1 també serà un bon resultat”. Doncs així va ser. El quart classificat de la lliga danesa no va semblar tan ferotge i això va ser gràcies al bon partit realitzat per la UE Sant Julià Tic Tapa.
    Van ser uns primers 45 minuts amb domini altern. Els de Raúl Cañete van fer un partit força seriós. Amb les línies ben juntes i sense renunciar a res, tot i les seves lògiques limitacions. Jugadors, la gran majoria, amateurs contra professionals. Al mig del camp, Valentín Spano va intentar crear joc al màxim possible, però Bruninho i Nacho Quirino van lluitar durant molts minuts sense rebre gaire premi per crear perill. Al minut 8, el jugador més perillós del Randers, sobretot a l’inici de partit, Viktor Lundberg, es va plantar sol davant Jesús Coca, però Rafa Santos va salvar el seu xut llançant-se a la gespa. Va ser el primer i únic avís d’aquest jugador, ja que a la jugada següent va ser expulsat amb una vermella directa per agredir Sebas Varela amb un cop de cap. El davanter va admetre l’acció al seu entrenador, Colin Todd, i l’àrbitre Tim Marshall no es va equivocar a l’hora d’expulsar-lo. Amb inferioritat numèrica, el Randers va marcar l’únic gol del partit i va ser a la sortida d’un còrner. Amini va centrar i al primer pal Borring va rematar de cap creuant la pilota. Aquest gol va semblar afectar un xic els lauredians, que al minut 28 van patir un ensurt en una oportunitat de Brock-Madsen. L’espigat davanter va driblar Jesús Coca, però Sebas Varela va salvar el que podia haver estat el 0 a 2. Tot seguit, la UE Sant Julià Tic Tapa va despertar. Sebas Varela va intentar sorprendre el porter Johnsson des del mig del camp i, abans del descans, Jesús Coca va salvar amb una gran estirada una rematada de cap de Borring.
    A la represa, control lauredià i gens de perill dels danesos. Al minut 80 Tverskov va ser expulsat per doble groga i els lauredians van buscar el miracle amb Sebas Varela de davanter centre. L’uruguaià ho va provar primer amb una falta directa que va sortir per sobre del travesser i després va arribar la gran ocasió de gol d’Arturo Gándara. El davanter del Solsona va poder convertir-se en el gran heroi, però el seu xut el va salvar Johnsson. El partit de tornada serà diferent, però la UE Sant Julià va demostrar que es pot creure en ells. Il·lusió els sobra i, futbol, també en tenen.

Cañete: “Ha estat injust”

Optimista per a la tornada, i més després de veure la feina dels seus jugadors contra tot un equip danés, quart classificat a la lliga del seu país. Raúl Cañete, el tècnic lauredià, va felicitar l’equip. “El futbol ha estat injust, perquè hem fet un partit molt bo. S’ha fet un gran treball i ha estat mèrit nostre esborrar el Randers i no demèrit d’ells”, va indicar Raúl Cañete, que va recordar l’oportunitat de Gándara. “Hem fallat una ocasió impressionant”.

Somni complert del Lusitans, però lògic i dur despertar

Tot el Lusitans sense excepció va viure un somni a Upton Park. Es van enfrontar contra el West Ham de la Premier League. Van jugar en un estadi ple a vessar, però van patir un lògic i dur despertar (3 a 0). El tècnic Xavi Roura va tornar a una banqueta d’un club andorrà per la porta gran. Va posar la seva empremta en el seu nou equip, un equip sòlid, lluitador i ben organitzat, però el West Ham, lògicament, és un altre nivell. Els anglesos van ser liderats al mig del camp pel fill de l’exjugador del Saragossa Gustavo Poyet, Diego, i com a extrem un autèntic malson per a Leo, Matt Jarvis. Al davant, com a gran referència hi havia el senegalès Diafra Sakho i a la mitja punta, amb llibertat de moviments, l’argentí Mauro Zárate. El Lusitans, sense Edu Moya, Alfi Conteh ni Òscar Sonejee a l’onze inicial, va aguantar fins al minut 40, quan va marcar Sakho de cap al segon pal després d’una centrada d’Amalfitano. Connexió francesa. Als minuts de l’afegitó del primer temps, Sakho va fer el 2 a 0. A la represa, Edu Moya i Alfi Conteh van entrar, però al minut 58 James Tomkins va marcar de cap en convertir una centrada de Jarvis. El nou porter del West Ham, Darren Randolph, provinent del Birmingham, no va haver d’actuar i només va fer un driblatge a Romero força ovacionat. El partit de tornada, amb el 3 a 0, serà un nou somni complert, però es preveu un altre nou dur despertar.