El Coliseum Burgos és una plaça de braus situada al davant del mític camp de futbol d’El Plantio i s’ha convertit en un dels pavellons amb millor ambient de la Lliga ACB. Allà no és fàcil guanyar. Els jugadors del San Pablo Burgos actuen com a autèntics braus, tremendament físics, i l’afició demostra a cada segon que té una fam de bàsquet de màxim nivell. Brutal.
El Bàsquet Club MoraBanc, que va arribar a guanyar de 12 punts de diferència, va rebre una cornada que el va deixar KO. Tercera derrota consecutiva com a visitant i una altra oportunitat perduda de fer un pas més decisiu després de les ensopegades contra l’Herbalife Gran Canària i l’Iberostar Tenerife. Els de Joan Peñarroya, que van rebre 61 punts al segon temps, van cedir per 92 a 86 contra un rival que necessitava la victòria per fugir de les posicions perilloses en la seva primera temporada a l’ACB.
Els burgalesos es converteixen en l’autèntica bèstia negra del BC MoraBanc després de guanyar en els dos partits –en el primer el van deixar sense opcions de poder disputar la Copa del Rei. Al final del partit, cares llargues dels jugadors i el cos tècnic i Francesc Solana, el director esportiu, veient els últims instants del partit darrere de la banqueta i amb cara de circumstàncies. Derrota de les doloroses.
El BC MoraBanc sabia que no podia fallar perquè la classificació per al play-off pel títol està en joc. L’equip de Peñarroya es va agafar el partit com el que era: una final. Però per al San Pablo Burgos també ho era. La classificació de la Lliga ACB està més igualada que mai. Qualsevol error es paga car. El parcial d’inici va ser de 0 a 6 per als andorrans, amb cistelles de Moussa Diagne, Andrew Albicy i esmaixada a una mà de concurs de David Walker. Els de Diego Epifanio es van despertar, però els dos equips es van mostrar imprecisos en atac. Les defenses i també els errors no forçats s’estaven imposant en els primers minuts. La irrupció del base madrileny Jaime Fernández va ser clau: va anotar 8 punts i va dur el ritme del partit fins a deixar el 16 a 20 a l’electrònic.
Al segon acte, novament, bona posada en escena del BC MoraBanc amb un triple de Fernández i un altre de Vlado Jankovic. Als cap de tres minuts, l’excapità del Movistar Estudiantes es va carregar amb la seva tercera personal. El millor del partit fins al moment marxava cap a la banqueta per no tornar fins al tercer quart. La solidesa defensiva dels andorrans i el domini en el rebot ofensiu van provocar un resultat força tranquil·litzador al descans de 31 a 42.
A la represa, parcial de 7 a 0 dels d’Epifanio amb els punts de l’elèctric base Corey Fisher i el talent en atac de Deon Thompson. Es van situar a només tres punts (38 a 42), però els de Peñarroya van reaccionar i van clavar un parcial de 2 a 7 amb dues esmaixades consecutives de Diagne. Però el partit va tornar a ser del San Pablo amb un parcial de 12 a 1 que va situar per primer cop a davant en el marcador als d’Epi (55 a 54). Els burgalesos s’ho van començar a creure,  i més que més quan van acabar el tercer quart amb un triple des de mitja pista d’Álex López (58 a 60).
L’últim quart estava destinat a ser un final a cara o creu i ho va ser. Els dos equips necessitaven la victòria i ho van demostrar. Tot i així, el San Pablo va tenir més fam i més que més quan Fisher va anotar un 2+1 que deixava un 87 a 81, a 30 s. El MoraBanc es va agafar al partit amb un triple de Walker a 20 s, però els d’Epifanio s’ho van creure més i van estar més encertats des del tir lliure.
Cornada i al racó de pensar. Cada partit és una final.

Peñarroya: “Ha estat una derrota dolorosa per com s’ha produït”

Decebut i força enfadat. El tècnic del BC MoraBanc, Joan Peñarroya, no estava per massa romanços després d’un segon temps per oblidar al Coliseum de Burgos. “Sabíem que Burgos no es deixaria anar i nosaltres havíem de fer una segona part seriosa per no fer-los entrar dins del partit. No ho hem fet i ho hem pagat. Ha estat una derrota dolorosa per com s’ha produït, amb una segona part en què no hem estat a l’altura per guanyar, ja sigui el Burgos, el Barça o qui sigui”, va assegurar el tècnic egarenc, que no va ser massa crític amb la plantilla i no va parlar de manca de fam. “L’equip té fam i ambició, però crec que a la segona part semblava que el rival podia més que nosaltres en totes les situacions del joc. No hem estat al seu nivell físic ni tampoc d’energia”. També va tenir paraules de lloança cap al San Pablo Burgos: “Mai hem guanyat aquí. La ciutat és fantàstica, però no hi guanyem,  que és al que venim a fer aquí. Tant el MoraBanc com el San Pablo són dos projectes que es mereixien estar a la Lliga ACB”. Tampoc en va treure cap lectura positiva de la derrota contra l’equip que acaba d’ascendir a l’ACB: “Quan perds no hi ha res de positiu”.