Daubord i Gracia guanyen l’Andorra Triatló en la modalitat olímpica

Domini francès en l’Andorra Triatló, quarta prova del calendari de les Skoda Triathlon Series, que en tenen un total d’onze. En la modalitat olímpica, la que cobreix més distància, els guanyadors van ser Brice Daubord i Anabel Gracia. Prop de 900 triatletes van prendre part en l’esdeveniment.

Al llac d’Engolasters s’iniciaven les curses. En l’olímpica, amb 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres sobre la bicicleta i 10 de cursa a peu, la meteorologia dels últims dies va provocar que la temperatura de l’aigua disminuís excessivament, baixant dels 15,2 graus que marcava dijous a 14,5 diumenge. Per aquest motiu els organitzadors van retallar a la meitat el tram de natació, on es completava només una volta, de 750 metres. La decisió es va prendre com a mesura de seguretat per als participants, davant la possibilitat que hi hagués casos d’hipotèrmia si estaven massa temps exposats a temperatures d’aquest tipus dins l’aigua.

Daubord va demostrar ser tot un especialista nedant, encapçalant la cursa. El van atrapar sobre les dues rodes, però en la part final de la cursa a peu no va tenir rival. Va augmentar el ritme i va agafar una distància que cap triatleta va poder retallar. Va travessar la línia d’arribada, situada al parc Central d’Andorra la Vella, amb un registre d’1.46.11. La segona posició va ser per a un dels màxims favorits, Xavi Llovet, amb 1.50.37. Va completar el podi Martí Lázaro (1.55.37). En categoria femenina es va imposar Anabel Gracia amb un crono de 2.13.47. La segona posició la va ocupar Mathilde Batailler (2.16.17) i la tercera, Carmen Armas (2.16.43).

En la modalitat esprint (750 m - 20 km - 5 km) el campió en masculí va ser Aurelien Lescure, que va completar la distància amb 56.08. El van seguir Carl Dupont (57.33) i Diego Robles (58.43). En femení Ludivine Lequin va vèncer amb 1.13.15. La van acompanyar al podi Laia Martín (1.15.13) i Marylene Lequin (1.18.23).

Del Cirque a la triatló

Les dues modalitats es podien cobrir també per relleus. Tots els que hagin assistit aquest estiu a l’espectacle Scalada Mater Natura del Cirque du Soleil hauran comprovat no només les acrobàcies que fan els qui surten a l’escenari, sinó també l’excel·lent estat de forma que es necessita per realitzar cadascun dels exercicis. Doncs es dóna la circumstància que els guanyadors en esprint per relleus van ser tres components del Cirque du Soleil. Michael, Marco i Genevieve van traslladar el seu rendiment dalt de l’escenari per ser els vencedors amb un temps d’1.12.18. El CE Sistrells va ser segon amb 1.16.96. En l’olímpica va vèncer el Cube Manre­sa (2.00.10), seguit pel CE Sistrells (2.04.01) i el BTT Navarres (2.05.34).

La pròxima cita de les Skoda Triathlon Series serà a Tarragona. El campionat torna arran de mar i la quarta etapa serà el 10 d’agost, també en les versions olímpica i esprint, tant de forma individual com per relleus.