El final igualat acaba aquest cop amb victòria per al MoraBanc

Ves per on. El BC MoraBanc Andorra suma la primera victòria de la temporada. I davant l’equip amb què va assolir el 1992 el primer triomf a l’ACB. El Laboral Kutxa Baskonia torna a patir una derrota dels del Principat 22 anys després. El conjunt de Joan Peñarroya es va imposar en un matx que no es va resoldre un cop més fins al darrer segon per 87-85. El final va tenir les mateixes dosis de dramatisme que l’anterior, amb el Bilbao Basket, però aquest cop va sortir cara per als del Principat.

Entrebanc important el que afrontava l’equip per la baixa de Sada, amb problemes a l’esquena. Es trobaven al poliesportiu dos equips amb necessitats, ja que arribaven sense conèixer encara la victòria. Els bascos van portar la iniciativa en un principi, però els andorrans van saber capgirar aquesta circums­tància per concloure el quart 24-21. Bogris va mostrar-se molt encertat sota la cistella, anotant 10 punts. A la pintura els locals s’estaven imposant, amb Ivanov fent-se fort. Van arribar a marxar de quinze punts, per anar al descans 51-38.

El partit estava de cara. El tir exterior en tots dos conjunts va ser protagonista. Els vitorians tractaven de retallar diferències, però no s’acostaven prou. El marcador mostrava un 72-64 en entrar al darrer quart. Dos triples de Caseur acostaven el Baskonia, i posteriorment un de San Emeterio tornava posar per sobre el seu equip després de molts minuts. Començava un altre matx i el final igualat es preveia. En l’últim minut un altre triple de San Emeterio donava dos punts d’avantatge als alabesos. Trias posava l’empat i en l’atac següent els bascos perdien la pilota. Navarro va agafar la responsabilitat i quan faltaven tres segons donava avantatge als andorrans. Com davant el Bilbao, el rival tenia l’última possessió. Però entre Heurtel i Iverson es van fer un embolic i no van arribar. El MoraBanc, 6.792 dies després de fer-ho per darrera vegada, va tornar a saber què és guanyar a l’ACB.

Amb el primer triomf a la butxaca, Peñarroya exposava que del partit en feia “una valoració positiva però no pel resultat, que ens va molt bé, sinó per com l’hem aconseguit, com ens hem comportat a la pista”. L’equip va saber afrontar la important baixa de Sada. “Estic molt content de la resposta dels jugadors davant un gran rival”, i amb “la mentalitat que ha demostrat l’equip ha estat excel·lent”. Es va tornar a repetir un final a tot o res. Respecte al darrer enfrontament, aquesta vegada l’alegria la van tenir els andorrans. “L’estat anímic és diferent, però la feina és la mateixa” que en aquella ocasió. La mentalitat és clara i “hem d’afrontar tots els partits amb l’ànim de competir-los i tenir opcions de guanyar-los”.