El MoraBanc es mostra sòlid per sumar la primera victòria a domicili

Redacció

L’efecte Jawai es comença a notar. L’australià no va jugar a Sevilla perquè el seu trànsfer no va arribar a temps, però la seva arribada ha provocat que els pivots del BC MoraBanc Andorra es posin les piles per no ser carn de banqueta d’ara endavant. Per fi va arribar la primera victòria a domicili. Ha estat en el sisè desplaçament. Trenca el malefici en l’últim partit de l’any fora de casa. Es va mostrar superior al Baloncesto Sevilla i sempre va saber mantenir les rendes per sumar la victòria (57-77).

Una primera cistella d’Urtasun va ser l’únic avantatge que van tenir els andalusos en tot l’enfrontament. Un triple de Schreiner capgirava un marcador que a partir d’aquell moment sempre va ser a favor dels visitants. Bogris va despertar i es va convertir en l’home del partit. Aquest cop els seus punts van ser decisius i va signar la seva millor actuació de la temporada, amb un total de 20 punts. A més també va estar encertat tant en el rebot com en la intimidació sota la cistella, igual que Betinho. El grec i el portuguès van acabar amb una valoració de 22. Green també aportava. En el que no hi havia encert era en els triples. El mateix aler nord-americà, Schreiner, Betinho i Blanch en van errar consecutivament. El mateix passava per part sevillana. Una última cistella de Bogris permetia concloure el quart 10-19.

El pivot hel·lè continuava fent mal en la represa. Un parcial de 0-9 permetia marxar de 15 punts (15-30). Els andalusos estaven molt desencertats des de qualsevol distància. La pressió defensiva andorrana funcionava, mostrava la solidesa que en altres partits s’havia trobat a faltar. Les figures locals no apareixien. Hernángomez, la sensació del bàsquet espanyol, no va anotar fins al minut 17. Al descans s’arribava 24-33.

En la tornada a la pista Bogris, Betinho i Ivanov van fer rutllar l’equip. Porzingis, l’altra promesa sevillana, va fer la seva primera cistella al minut 24. El veterà Berni es deixava veure, amb un parell de triples, però Schreiner, Green i Betinho també encertaven des de la distància. El MoraBanc va anotar fins a un total d’onze triples. Navarro, molt condicionat per les faltes personals, va veure com li xiulaven la quarta. Les darreres cistelles del període van ser per als andorrans, amb dos punts de Blanch i dos més sobre la botzina de Bivià, per entrar als últims 10 minuts 43-58.

En el darrer quart només calia mantenir la mateixa seriositat i les distàncies. Bogris continuava anotant i des de la línia de tres Bivià i Grenn per una part, i Urtasun per l’altra, veien cistella. El matx arribava al final i un triple de Betinho permetia posar una màxima diferència de 20 punts, que seria la que al final acabaria mostrant el marcador. Quan faltaven 57 segons Joan Peñarroya, tot i dir anteriorment que Román no tornaria a jugar amb el MoraBanc, el va fer sortir a pista. Aquest serà el comiat del texà amb la samarreta andorrana.

Ha costat, però Peñarroya va poder veure com el seu conjunt exercia a la pista el que volia i podia celebrar una victòria com a visitant. “L’equip ha fet aquell pas endavant que li demanàvem. Ha tingut les idees clares i ha estat molt sòlid jugant un partit fora de casa”, indicava l’entrenador, destacant que en bona part el triomf va arribar “a través de les nostres situacions defensives, de ser més sòlids en el domini del nostre rebot i la no concessió de situacions fàcils del rival. Sabíem que un equip com el Sevilla podia tenir dubtes en el seu joc”.

En diferents facetes el MoraBanc va estar encertat, situacions que fins ara es trobaven a faltar a domicili. “Per fi hem tingut un dia en què el nostre rebot defensiu ha estat sòlid. Crec que hem portat el tempo del partit, hem jugat amb claredat en atac, buscant l’equilibri tant en pilotes interiors com en situacions de tir obert.” Peñarroya i els seus acaben “contents per la victòria, per haver trencat aquella ratxa, però sobretot pel joc mostrat i la solidesa mostrada, que equips com el nostre han d’anar adquirint amb el temps”.

En la sala de premsa el tècnic del Sevilla, Audie Norris, el primer que va fer és demanar “disculpes a la nostra afició. Hem estat molt desafortunats en el nostre joc”. Tenien jugadors passant un procés gripal, fet que “ha minat la nostra plantilla”, però no volia posar excuses: “No hem agafat el ritme en cap moment en aquest partit. Cap jugador. La nostra química de joc no hi era. Ningú esperava aquesta mena de partit en nosaltres.” Simplement “no ens han sortit les coses, l’Andorra ha sabut jugar molt bé, han guanyat de forma molt còmoda”.