L’FC Andorra fa més gran la crisi de resultats en què està la Seu

Joan Josep Blasco

El millor de tot, el resultat. L’FC Andorra es va encomanar d’un FC La Seu d’Urgell que no li va exigir i al qual va poder superar sense problemes (0-4), en un enfrontament en què els tricolors van ser superiors a un rival que compta els seus partits per derrotes i que té un futur complicat per mantenir la categoria.

El plantejament era sumar els tres punts com fos. I ben aviat es va encaminar la victòria. Darío al minut 4 aprofitava una jugada de Sebas per banda esquerra per superar el porter. L’argentí, que ha vist porteria en cada partit, ho va voler celebrar amb el seu entrenador, Justo Ruiz, per exemplificar que els jugadors confien en el cos tècnic. El mateix davanter va poder fer el segon, però el seu tir, quan encarava Magí, va ser massa desviat. Part de la feina amb què s’afrontava el matx, la d’avançar-se en el marcador, estava feta, però quedava per endavant tot el partit. Els lleidatans es van tirar endavant i van tenir les seves millors ocasions. Una falta llunyana de Peña l’enviava fora Pol en una gran estirada. Poc després Caminal no s’ho va pensar dues vegades per engaltar una pilota que li havia arribat als peus de rebot per etzibar un xut de fora l’àrea que picava al pal.

Aquests moments van ser quan els tricolors ho van passar pitjor, perquè en la resta de l’enfrontament no passarien penúries. En una pilota rebutjada per la defensa a la frontal de l’àrea Sebas rematava fort, però el xut era massa centrat i el porter va estar encertat. Al 39 arribava el segon gol. Darío va entrar a l’àrea per banda dreta, i va veure que Ferrer arribava en carrera per assistir-li i que aquest marqués amb un tir ras i creuat. El mateix golejador, a les acaballes de la primera part, va poder fer el tercer. Va intentar sorprendre Magí des de lluny, però l’esfèrica es va escapar llepant el tra­vesser.
En la segona part només calia mantenir el control per no passar angúnies. La intensitat del joc va baixar. A la Seu li faltaven arguments i els tricolors se’n van encomanar. Des del mig camp Sebas va provar-ho, però el xut es va escapar massa alt. Luis va sortir al terreny de joc al minut 62 i dos després marcava. Darío arribava per l’esquerra a la línia de fons, assistia cap enrere i, després que no pogués arribar-hi Ludo, Luis aconseguia el control i marcava per baix. Al 66, en la sortida d’un córner Sebas va empalmar el cuir des de la frontal tal com li venia per fer el quart. La Seu no tenia resposta. L’única ocasió va venir de falta, amb Rivero xutant centrat i Pol enviant sense problemes a córner.

A pesar de la victòria i de retallar distàncies respecte al líder, l’Atlètic Alpicat, que va perdre, Ruiz va ser crític amb el partit que havia vist. “Hem estat superiors, però hem comès massa errades”, va  assenyalar, destacant que “el millor de tot és el resultat”. No li va agradar que caiguessin “en un ritme molt lent. Si ells paraven, nosaltres també. Hi havia massa tensió i nervis”. Aquest era un matx “per agafar confiança quant a joc”, i aquest no va ser com esperava davant el cuer. “Una vegada hem fet el primer gol, que és el que costa més, després hem estat massa combinatius i no hem tingut ritme. Hem caigut en un joc molt lent, passiu, molt erràtic”.