Nathan Jawai i Vojdan Stojanovski guien al MoraBanc cap a la salvació

Nathan Jawai, un jugador que estava sent castigat per els àrbitres i també per el seu estat físic, va tornar a oferir la seva millor versió. Difícil recordar quan va fer una igual, però el pivot aussie va aprofitar la por que tenia Movistar Estudiantes al joc exterior del MoraBanc Andorra -27 triples en els dos últims partits- per aprofitar els forats dins de la pintura i ser decisiu en el triomf andorrà per 81 a 76. L’ex del Galatasaray va anotar 21 punts amb 20 de valoració. Mentre, Vojdan Stojanovski que tornava després de dues setmanes llargues de lesió muscular, va oferir el que sempre estava fent fins ara, és a dir, liderar el joc ofensiu de l’equip quan la situació es complica. El millor d’ell, un triple a un minut pel final, que va guiar la victòria dels de Joan Peñarroya.

El MoraBanc Andorra va sumar la desena victòria del curs i ja només queden cinc jornades pel final. Va superar a un rival directe –podria semblar una ximpleria, però amb el bàsquet average a favor amb el Movistar Estudiantes-, a més s’enfronten avui La Bruixa d’Or Manresa contra Baloncesto Sevilla i demà el Gipuzkoa contra Montakit Fuenlabrada. Podria ser una bona jornada per marcar territori. Els de Joan Peñarroya van reaccionar a l’inici del Movistar Estudiantes amb un parcial de 9 a 0 que situava un 16 a 10 i que ja denotava com seria el partit. David Navarro estava més encertat a nivell ofensiu, Vojdan Stojanovski semblava que no havia estat lesionat i Nathan Jawai ja va començar a mostrar el seu poder interior.  L’avantatge al finalitzar els primers 10 minuts va ser de 20 a 12. Als següents 10 minuts, els de Txus Vidorreta van reaccionar amb vuit punts consecutius de Nacho Martín, aquell jugador que al final no va venir al MoraBanc i que va acceptar l’oferta estudiantil. Els madrilenys es van posar per davant, però un temps de Joan Peñarroya va despertar als seus jugadors i sobretot al pivot Nathan Jawai que va començar a fer les seves esmaixades que van aixecar a més d’un del seient. Una safata massa fàcil de Jaime Fernández que no va estar ben defensada per Luka Bogdanovic va deixar a l’electrònic un 37 a 34.

Com va passar al partit de Saragossa, Luka Bogdanovic va anotar els seus tres primers i únics punts. A més a més, Víctor Sada va anotar dos triples en aquest tercer quart i David Navarro continuava veient gran la cistella. Ja tocava que el d’Esparreguera es tornés a reconciliar amb el seu joc ofensiu. Això sí, el Movistar Estudiantes es va posar tres punts per davant (48 a 51). A l’últim quart tot es va encaminar a un final d’infart. Pietro Aradori va posar, amb un 2+1, un 75 a 73. Només quedava un minut per acabar el partit. Vojdan Stojanovski va anotar un triple decisiu i això que estava ben puntejat. Jaime Fernández va respondre a l’altre bàndol i després els tirs lliures van ser decisius. Triomf important, però com diu Joan Peñarroya de manera encertada, no vital. Continua la lluita per la salvació amb un pas més.

MORABANC ANDORRA: Schreiner (10), David Navarro (13), ‘Betinho’ (3), Luka Bogdanovic (3) i Jawai (21) –cinc inicial-; Bogris (6), Vojdan Stojanovski (15), Víctor Sada (8) i Shaun Green (2).

MOVISTAR ESTUDIANTES: Jaime Fernández (18), Fede Van Lacke (7), Rabaseda (10), Bircevic (0) i Uros Slokar (0) –cinc inicial-; Simpson (13), Aradori (8), Nacho Martín (16) i Joan Creus (4).

PARCIALS: 20-12, 17-22 –descans-; 21-20 i 23-22.

ÀRBITRES: Martín Bertrán, Redondo i Sánchez Mohedas. Eliminat per cinc faltes personals Rabaseda.

RODA DE PREMSA

JOAN PEÑARROYA: “No és una victòria vital, però ens dóna un cert marge. Jawai ha fet un molt bon partit. Quan està concentrat i bé físicament pot explotar les seves qualitats. La defensa oberta d’Estudiantes li ha anat molt bé”.

TXUS VIDORRETA: “Hem deixat molts espais a dintre ja que no volíem rebre triples”.