A tocar, molt a tocar. Un cop més, aquesta temporada va sortir creu. El Bàsquet Club MoraBanc, que cercava la cinquena victòria consecutiva al Poliesportiu d’Andorra a la Lliga ACB, no va poder guanyar contra el potent Baskonia. L’equip, dirigit per Joan Peñarroya, que s’allunya de dues victòries de la vuitena posició que dona accés a la Copa del Rei, va perdre per un ajustat 94 a 97. Un tap del pivot francès Vincent Poirier a Przemek Karnowski, a 22 segons per al final, quan l’electrònic mostrava un 94 a 95, va ser decisiu per patir la setena derrota de la temporada. Els petits detalls, de nou, van ser clau i més que més quan vas a una final a cara o creu contra tot un Baskonia.
L’inici de partit no va convidar a l’optimisme, ja que els de Peñarroya van rebre un parcial de 2 a 13, amb els punts de l’escorta francès Rodrigue Beaubois i el pivot, també francès, Vincent Poirier. La defensa andorrana feia figa, però Joan Peñarroya se’n va adonar i va ajustar posicions amb l’entrada d’Andrew Albicy i Jaka Blazic. Els andorrans van clavar un parcial de 15 a 5  per situar un 17 a 18. Màxima igualtat al final del primer quart, que va acabar amb un triple de l’uruguaià Jayson Granger (17 a 21).
Al segon acte, el BC MoraBanc es va posar per primer cop a davant en el marcador, amb el segon triple d’Andrew Albicy. El base francès es va retrobar amb la seva millor versió. Ja tocava. L’alegria va durar ben poc i el Baskonia va remuntar amb una cistella de Kevin Jones i un triple de Beaubois (22 a 26). La muntanya russa tornava a funcionar. La tercera falta a Poirier va encendre els ànims en els vitorians i el tècnic català Pedro Martínez va rebre tècnica per protestar a la tripleta arbitral. L’exigent nivell defensiu del BC MoraBanc no el podia igualar el Baskonia, i els de Peñarroya ho van aprofitar per fer un parcial de 12 a 4, i deixar un 34 a 30. La intensitat de Moussa Diagne va ser clau i també la direcció del base madrileny Jaime Fernández. Al descans, taules amb 42 a 42 i una cistella final de Jaime Fernández sobre la mateixa botzina.
A la represa, el Baskonia va pressionar les dents i també va sorgir el talent de molts dels seus jugadors, en especial, de Beaubois i en el joc interior d’un excels Poirier. El parcial va arribar  a ser de 4 a 16, amb el 46 a 58. Per tant, avantatge de 12 punts del Baskonia, però el BC MoraBanc va lluitar com un gat panxa enlaire. El parcial, de 8 a 0, va fer entrar els de Peñarroya dins del partit, amb el 66 a 67, però Kevin Jones va deixar un ajustat 66 a 69. El final de partit tornava a estar destinat a trucar als especialistes en desfibril·ladors. Així va ser. El duel anotador en l’últim quart va ser entre Przemek Karnowski i Toko Shengelia. Es va imposar l’ala pivot georgià. Quin tros de jugador i de líder. El Baskonia es va posar davant, amb un 75 a 84, i aquí va aparèixer Andrew Albicy i també la velocitat espectacular de Jaime Fernández –es va tocar l’abductor més d’una vegada durant aquest últim quart. A 59”3, el BC MoraBanc vencia per 94 a 92, però Toko Shengelia va fer un triple a 38”8. A 22”, va arribar el tap de Poirier a Karnowski –si el polonès no hagués fet una finta, podia haver esmaixat, però va perdre temps en aquesta acció. Tot seguit, Jayson Granger va anotar dos tirs lliures, a 19”9. L’eslovè Jaka Blazic va rebre un tap de Matt Janning i, a 4”7, Jaime Fernández va fallar un triple sol. Després, Janning va fallar dos tirs lliures i, en aquells quatre segons, Blazic podia haver forçat la pròrroga, però els petits detalls van tornar a ser decisius. Això i el talent de tot un Baskonia.

Peñarroya: “Ha estat un molt bon espectacle per al públic”

Content pel partit dels seus, però trist per la derrota. Un altre cop, es va perdre en una final a cara o creu. El tècnic egarenc del BC MoraBanc, Joan Peñarroya, va lloar el seu equip, després de perdre contra el potent Baskonia. “Hem entrat a l’últim minut guanyant de dos punts i se’ns ha escapat la victòria, com moltes vegades aquesta temporada. Hem jugat contra el Baskonia, el millor equip d’Europa del moment, i guanyàvem a un minut del final... Ens ha faltat guanyar”, va assegurar Joan Peñarroya, que va opinar sobre el gran partit dels dos bases de l’equip, Jaime Fernández i Andrew Albicy. “Tots dos han fet un molt bon partit quan han jugat junts i quan no ho han fet”. També va descriure el partit d’aquesta manera. “Ha estat un molt bon espectacle per al públic”, va sentenciar el tècnic del BC MoraBanc.