Oportunitat d’or als llimbs

Gibraltar va aconseguir en el seu quart partit de competició europea de clubs el que a Andorra li ha costat molts anys. El Lincoln Red Imps va fer història i va classificar-se per disputar  la segona ronda prèvia de la Lliga de Campions en derrotar per 1 a 2 el Don Denis FC Santa Coloma, que la temporada passada va fer història en eliminar el Banants Erévan d’Armènia amb aquell gol heroic d’Eloy Casals. Aquesta vegada la història no s’ha tornat a repetir i els colomencs van enviar una oportunitat d’or als llimbs. No van poder aconseguir el que més els agrada tenir als equips de Richard Imbernón: la pilota. Van patir dos greus errors a l’inici de la segona part que els van condemnar i després els nervis els van atrapar de tal manera que només van crear perill en una ocasió d’Iban Parra al minut 86. Finalment, derrota per 1 a 2 i el resultat de 0 a 0 del partit d’anada no va servir per a res. Això sí, com ja va dir el tècnic Richard Imbernón, els equips andorrans últimament competeixen en aquestes grans cites, però aquesta vegada la il·lusió de tornar a fer història va deixar els colomencs amb decepció i tristesa. Aquest cop la festa va ser per al Lincoln Red Imps i  el futbol de Gibraltar.
No van ser uns primers 45 minuts per portar optimisme. El Lincoln, dirigit per un ex-Primera Divisió espanyola, Raúl Procopio, i liderat per un extrem que és policia i també jugador de futbol sala, Lee Casciaro, va tenir la pilota. El bé més preuat dels d’Imbernón. El Don Denis FC Santa Coloma es va dedicar a crear perill en pilotes aturades mentre el seu rival tocava i tocava, però amb més imprecisió que encert. Això sí, la primera oportunitat de gol va arribar amb una passada de Juvenal a Cristian i aquest, en comptes de provar el xut, va buscar la passada de la mort cap a Juanfer, però Bardon va refusar a córner. Molt toc de pilota sense paciència del Lincoln i en tres minuts el Don Denis FC Santa Coloma va gaudir de tres oportunitats consecutives. Primer amb un xut d’Ilde Lima després d’una assistència d’Iban Parra que va refusar Ryan Casciaro. Al corresponent córner, Roy Chipolina va estar a punt de marcar en pròpia meta en refusar amb el cap i tot seguit, en el córner següent, Ilde Lima va rematar de cap creuat a prop de la creueta.
El Lincoln continuava tocant i tocant. Pegalajar, un menut jugador espanyol fred i poc intens, va estar a punt de marcar. Sigui com sigui, l’1 a 0 va ser d’Ilde Lima. El central internacional tornava d’una falta, el Lincoln va rifar la pilota i Marc Rebés la va robar per assistir Ilde Lima, que com un autèntic davanter centre va superar el porter espanyol, Raúl Navas. Màxima alegria, però encara quedaven 45 minuts per endavant. Un món, i més sabent que la pilota va ser per al Lincoln.
A la represa, el pitjor dels inicis. El policia Lee Casciaro va marxar per l’esquerra en velocitat i la seva passada de la mort la va convertir en gol Bardon. Els de Richard Imbernón van aconseguir el seu bé més preuat durant alguns minuts, però la velocitat de Lee Casciaro els va condemnar. Al minut 63, al més pur estil Gareth Bale, l’extrem de Gibraltar va deixar enrere Andreu Ramos i va batre amb un xut creuat Eloy Casals. Els colomencs es van descontrolar. El Lincoln va poder sentenciar. Casciaro semblava una estrella del futbol. Els nervis colomencs van anar in crescendo i Raúl Navas només va aturar un xut. No va poder ser. Gibraltar, com Andorra, també pot dir que ha fet història en el futbol modest.

Imbernón:
“Més psicològic que físic”

Sempre és un gust escoltar Richard Imbernón encara que sigui amb una derrota a l’esquena. El tècnic del Don Denis FC Santa Coloma estava molt trist i decebut. El seu equip no va poder fer el que tenien al cap perquè el Lincoln va ser superior. “El que ha canviat en el partit són els dos gols d’ells. Sabíem el perill dels seus atacants i a la segona part no hem estat capaços d’aturar-los. No ha estat una qüestió física sinó que ha estat psicològica”, va indicar Imbernón, que va defensar  la seva filosofia de joc. “El que no farem és tancar-nos al darrere. A nosaltres ens agrada tenir la pilota”.

Procopio: “Hem fet història en el segon any”

El tècnic andalús Raúl Procopio estava més que feliç. Sap que els jugadors faran una gran festa de celebració. “Jo em quedaré a l’habitació i a les sis del matí em despertaré. Ells es mereixen celebrar-ho”, va reconèixer amb un somriure Raúl Procopio. ¿I del matx? “Hem fet història en un partit en què hem estat molt per sobre d’ells. La nostra condició física ha estat bona i el nostre encert, també”, va dir l’exjugador del Cadis. “Al descans els he dit als jugadors que teníem 45 minuts per fer història i que no perdéssim els nostres signes d’identitat.”