Recorregut alternatiu decidit. La Comapedrosa World Cup, segona parada de la màxima cita de l’esquí de muntanya, comença dissabte amb la prova individiual. La meteorologia va provocar la modificació del traçat inicial que comptava de coronar el cim del Comapedrosa, però per seguretat l’organització de la prova va haver de plantejar-se ahir un recorregut diferent per qüestions de seguretat. Per tant, després de les nevades de dimecres i també d’ahir, la prova individual arribarà al Pic Negre passant pel Pic Alt de la Capa. Tot a dins del domini esquiable de Vallnord Pal Arinsal, però completament fora de pista. “Hem hagut de canviar el recorregut per adaptar-lo a la situació de muntanya. En cotes altes ha nevat més d’un metre de neu i hem creat un recorregut alternatiu a dins del domini esquiable, però forapista. Un recorregut tècnic que farem en bucle dues vegades”, va assegurar el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari.
Les normes de seguretat indiquen que qualsevol pala de més de 30 graus de desnivell no pot tenir més de 40 o 50 centímetres de neu fresca acumulada i actualment a cotes altes han caigut més de 100 centímetres de neu i per aquest motiu s’ha hagut d’adaptar el recorregut. La sortida i arribada estaran situades al Xalet Igloo d’Arinsal, a 2.300 metres, i els competidors, dels millors del món, passaran pel Port Negre pujant fins a l’Alt de la Capa. Tot seguit es baixarà la pala de l’Alt de la Capa fins al Bar Obelix tornant a pujar l’Alt de la Capa i el final del recorregut passarà per el Pic Negre i el Port Vell per acabar al Xalet Igloo. En sènior masculí hi haurà cinc pujades i cinc baixades amb un desnivell de 1.790 metres. El sènior femení i júnior masculí constarà també de cinc pujades i cinc baixades amb un desnivell de 1.390 metres i el júnior femení de tres pujades i tres baixades amb un desnivell de 880 metres. Per tant, demà la prova individual tindrà lloc a les 10 hores i es retransmetrà per streaming a travès del facebook del Comapedrosa World Cup. “La gran qualitat d’aquest recorregut és que serà visible al 100% des de la sortida de la prova i també que respecta les condicions tècniques perquè hi hauran les dues baixades que superen els 30 graus de pendent”, va dir Carlo Ferrari.
La Comapedrosa World Cup viurà avui a partir de les 17.30 hores la cerimònia d’inauguració amb el Top-5 al Telecabina d’Arinsal i després amb una xocolatada popular. A les 18.30 hores està previst el briefing de la cursa individual i de 19 hores a 21 hores la recepció als participants i l’entrega de dorsals. 
La prova vertical de la Comapedrosa World Cup, que es disputa diumenge, no es veurà afectada per les fortes nevades i tindrà el recorregut inicial. Aquest traçat sí que es disputarà integrament per la pista d’esquí, per tant, els esquiadors de muntanya podran donar el seu 100%. En aquesta prova Vertical també es realitzarà l’Open d’Andorra en categoria sènior, júnior, cadet i infantil i inaugurarà la jornada de diumenge ja que donarà inici a les 9.30 hores. La Vertical es retransmetrà per RTVA i el facebook de Comapedrosa World Cup.
 
L’equip nacional ‘juga’ com a local
 
La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) estarà representada a la Comapedrosa World Cup per tot l’equip nacional al complet, amb Xavi Areny, David Albós, Euan Prieto i Gerber Martín en categoria sènior; Sergi Casabella, David Pérez i Carles Serra en sènior espoir i Andrea Sinfreu, Marcel Prat i com a convidat Adrià Bartumeu en júnior. Tots competiran en les dues proves a excepció d’Euan Prieto i Adrià Bartumeu, que ho faran només a la prova vertical. Segons la FAM, els 10 esquiadors de muntanya de l’equip nacional afronten el repte de jugar a casa “amb molta il·lusió, en un bon estat de forma i amb la motivació de competir en un territori que coneixen”. 
L’equip nacional estarà dirigit pel seleccionador Xavier Comas i aquesta serà la segona cita de Copa del Món per a alguns dels esquiadors de muntanya. També serà el debut de Xavi Areny, que per motius professionals no va poder disputar la primera de les proves en territori francès. 
 
FOTO: ISMF