Raga fa doblet a casa del resident

El llop solitari. Adam Raga. El sis vegades campió del món de trial –dues en modalitat outdoor i quatre en pista coberta– es va quedar sense equip en plena temporada ja que Gas Gas li va comunicar que l’empresa matriu s’havia presentat a concurs de creditors i es retirava de la competició. El pilot d’Ulldecona va decidir continuar amb la mateixa moto perquè no tenia temps d’aclimatar-se a una altra i reduir al màxim el seu equip amb un mecànic i un motxiller. Això va passar a finals de maig i l’equip Top Trial Team va decidir donar-li suport per finalitzar la temporada. Des de llavors, victòria a França i entre dissabte i diumenge, doblet al Principat d’Andorra contra el màxim favorit, el resident Toni Bou (Montesa). Aquest doblet, la seva tercera victòria consecutiva, situa Raga a 28 punts del líder del campionat, Toni Bou. “Ha estat una prova duríssima. És molt difícil ser a dalt de tot del podi perquè costa moltíssim”, va assegurar Raga, que és a tres grans premis d’intentar prendre el primer lloc de la general al pilot resident.
En la prova de diumenge, Raga es va imposar amb 15 punts de penalització pels 22 de Toni Bou i els 24 del tarragoní Albert Cabestany (Sherco), que feia set carreres consecutives que no pujava al podi. Fora  del podi va acabar Jeroni Fajardo (Beta), que és el tercer de la general a 63 punts de Bou. “Hi ha hagut un moment en què m’he acostat a Raga, però no ha pogut ser. I quan no pot ser, el millor són els punts que et dóna el segon lloc perquè he estat a punt d’acabar tercer”, va indicar Bou, que abans de les tres victòries consecutives del d’Ulldecona n’havia sumat nou. “Ens ha donat un bon coixí de punts.” La propera prova serà als Estats Units entre el 25 i el 26 de juliol. “Raga ha estat molt fort aquí i també sé que serà molt difícil batre’l en properes carreres. Ara toca pensar a guanyar la propera cita”, va sentenciar Bou.
En el Campionat del Món, disputat durant aquest cap de setmana en territori lauredià, hi ha hagut una mitjana de 3.000 espectadors, unes 700 persones acreditades i 150 membres de l’organització. També ahir hi van ser presents cracs del motor com el pilot de raids Cyril Despres acompanyat d’un resident recent, Joan Barreda, i del pilot de trial i enduro Taddy Blazusiak. I també hi va ser el pare de Pol Tarrés, Jordi, un mític del trial, set vegades campió del món a l’aire lliure. El seu fill va acabar en última posició i ocupa el 13è lloc de la general.
En la categoria de World Cup, la victòria va ser per al francès Carles de Caudemberg, seguit d’Oriol Noguera i Filippo Locca. En júniors, el triomf se’l va endur l’italià Marco Fioretti, i Jarmo Robrahn i Gabriel Ciró van completar el podi. En internacional, el primer lloc va ser per a Sandra Gómez seguida de l’andorrà Pere Torres i Maria Giró.
El trial continuarà a la parròquia laurediana ja que el cap de setmana que ve es disputarà el Campionat d’Espanya amb la presència de molts dels pilots que han competit en el Mundial.