A repetir la gesta de l’any 1994

V.D.

“El Barcelona s’enfonsa davant un gran Festina.” Així mateix titulava Mundo Deportivo una crònica que va sortir publicada el 7 de febrer de 1994. Aquest diumenge farà 22 anys. Aquell equip entrenat per Edu Torres i que disposava de l’espectacular Howard Wright –actualment, segons el web Espacio Liga Endesa, és el vicepresident d’Intel Corporation– i d’Andy Toolson, va arribar al Palau Sant Jordi amb el discurs de fer el partit perfecte per sorprendre el potent FC Barcelona Banca Catalana. Els blaugrana eren entrenats per Aíto García Reneses i arribaven al partit amb quatre derrotes encaixades en els últims set enfrontaments. Hi havia dubtes en un equip amb jugadors de la talla de Fred Roberts, Epi, Andrés Jiménez, Salva Díez, Corey Crowder o Tony Massenburg. A l’època van dir que va ser una de les victòries més històriques del club i l’actual Bàsquet Club MoraBanc Andorra buscarà repetir la gesta d’aquell any.

Hi ha arguments importants a la plantilla per sorprendre el potent FC Barcelona Lassa de Xavi Pascual. No serà un partit fàcil. Als andorrans els exigirà donar el dos-cents per cent i cometre el mínim d’errades possible perquè els blaugrana, amb una plantilla extensa i de luxe, no perdonen. “Serà un partit difícil, en una pista complicada, amb un rival molt físic, i com a mínim haurem de posar-nos al seu nivell per tenir opcions. Haurem de fer el nostre millor partit i estar encertats”, va assegurar l’ala pivot britànic Daniel Clark, que es veurà les cares amb interiors com Justin Doellman, Samardo Samuels, Ante Tomic, Shane Lawal o Alexander Vezenkov. En el partit de la primera volta, els de Joan Peñarroya van perdre per 66 a 89 després de dos primers quarts molt igualats i dos últims quarts en què es van deixar anar. “En la primera part del partit vam estar molt bé i, fins i tot, ens vam posar al davant en el marcador i després, en el tercer quart, ens vam relaxar i ens van passar per sobre”, va dir l’internacional britànic.
L’FC Barcelona Lassa vindrà de jugar de Bamberg (Alemanya) el partit d’ahir de la jornada 6 del top 16 contra el Brose Baskets de l’italià Andrea Trinchieri. “No ho tindrem fàcil, però si fem el nostre millor partit podem tenir opcions”, va indicar el pivot georgià, Giorgi Shermadini, a qui li tocarà enfrontar-se a un Ante Tomic que ha estat mancat de confiança en els últims partits.
D’altra banda, s’espera 150 aficionats andorrans, que es desplaçaran al Palau Blaugrana diumenge a les 12.30 hores.