Un pas més, patint, cap a la salvació

Víctor Duaso

Abans es desplomaven com una baralla de naips. No es rendien, ja que l’ADN d’aquest equip no té instal·lada aquesta paraula, però sí que s’ofuscaven i començaven a no creure en el que feien. A la pista de l’Herbalife Gran Canària hi va haver un punt d’inflexió. Aquella vuitena derrota consecutiva va servir per despertar el més bo que té aquest equip: solidesa, equilibri, lluita i fortalesa mental. Ja sumen tres victòries consecutives i amb la d’ahir deixen un rival directe com el Montakit Fuenlabrada a tres triomfs de distància. Renda considerable a vuit jornades per acabar. Els de Joan Peñarroya es van sobreposar a un arbitratge bipolar, a un rival que va clavar 15 triples en 31 intents i també a la necessitat imperiosa de guanyar per fer un pas més cap a la salvació. Ara ja no es tornen bojos a la pista sinó que cada jugador que hi és a dins dóna el màxim d’ell mateix. Fins i tot Víctor Sada està recuperat per a la causa, encara que a vegades faci saltar algun crit desesperant quan simula un llançament. Triomf per 91 a 85 contra un rival que va guanyar els andorrans de 23 punts de diferència i semblaven els Lakers.
Partit d’alta tensió. El MoraBanc Andorra i el Montakit Fuenlabrada eren conscients que s’hi jugaven molt. Els de Joan Peñarroya es van trobar un rival que va aturar molts dels atacs amb faltes per impedir agafar el ritme als andorrans. Ho van aconseguir. Van ser uns 10 primers minuts que van durar 25. Un total de 13 faltes entre els dos equips. El parcial d’inici va ser de 6 a 16 amb l’encert en el joc exterior capitanejat per Daniel Clark, Andy Panko i Cvetkovic. La millor notícia per als andorrans va ser la segona falta personal de Diagné, que el va enviar a la banqueta. El Fuenla, amb el tercer triple en el seu compte particular, va situar el 12 a 22 que va obligar Joan Peñarroya a demanar un temps mort. Els andorrans es van veure incapaços d’aturar l’atac demolidor, ple d’encert, dels d’Hugo López. Un triple de Burtt va deixar un 20 a 30 a l’electrònic, però una cistella sobre la mateixa botzina de Vojdan Stojanovski va tancar el primer quart amb un 22 a 30.
En els següents 10 minuts va continuar l’encert en atac del Montakit Fuenlabrada. A la festa s’hi va unir l’ex-River Andorra Dani Pérez, que va anotar un triple. Mentrestant Diagné, observat per un scout dels Lakers, sumava la tercera falta personal. El MoraBanc Andorra, en atac comandat per Thomas Schreiner, va millorar en defensa i al Fuenla li van començar a fallar els tirs. Per fi. Un parcial de 8 a 0 abans d’arribar al descans va avançar els andorrans. Els de Joan Peñarroya es van posar per primer cop al davant en el marcador a 34 segons per marxar als vestidors amb el 46 a 45. Una safata fàcil de Víctor Sada va portar la tranquil·litat al MoraBanc Andorra amb el 48 a 45. Això sí, tocava picar pedra, i de valent. Aquest partit era important per a la permanència i l’objectiu era clar: allunyar un rival directe. ¿En què calia millorar? En l’encert en el llançament des de la línia de 6,75, ja que els de Peñarroya acabaven amb un paupèrrim 2 de 10 pel 9 de 18 del Fuenla –que tenia a la banqueta un vell conegut, l’exentrenador del Clavijo Jesús Sala, el segon d’Hugo López–, i en defensa.
El ritme de joc va continuar elevat i l’encert també. Això sí, el Montakit Fuenlabrada va capgirar el marcador amb sis punts consecutius d’Akindele i un triple de Cvetkovic (55 a 56). Els madrilenys van aprofitar els errors andorrans per posar la por al cos al MoraBanc, però un alley-hoop espectacular de Betinho després d’una assistència de Bogdanovic va despertar els de Peñarroya. Després va començar a funcionar la connexió al pick‘n’roll de Thomas Schreiner i Georgios Bogris. Amb el 70 a 64 es va arribar al final del tercer quart i, a l’inici de l’últim, un parcial de 4 a 0 amb quatre punts seguits de Bogris amb la connexió abans esmentada va obligar Hugo López a demanar temps mort amb el 74 a 64. Els dos equips van estar dos minuts sense anotar i els nervis van començar a aparèixer, fins i tot en la tripleta arbitral, que va embogir i va eliminar per cinc faltes Shaun Green i Nathan Jawai. Un parcial de 0 a 7 va situar els madrilenys a tres punts (74 a 71). Mai van perdre aquesta diferència i un triple de Luka Bogdanovic va sentenciar els madrilenys. La pitjor notícia, la lesió de Vojdan Stojanovski.

Peñarroya: “El partit se’ns ha fet una mica llarg”

Estava satisfet. Abans de començar el partit se’l veia relaxat, però després va ser un sac de nervis. Molta tensió i, un cop acabat el partit, celebració com la victòria es mereixia. “Sabíem que era important. Els dos equips ens hi jugàvem molt i érem conscients que havíem de patir. La nostra posada en escena no ha estat bona, però l’equip no s’ha descompost i ha continuat treballant”, va assegurar Peñarroya, que va reconèixer que el partit “se’ns ha fet una mica llarg, però hem estat sòlids i hem jugat amb equilibri”. De la lesió muscular de Vojdan no en farà valoracions fins avui.