Xavier Tomasa s’imposa en l’exiliada Cursa de mig fons

Víctor Duaso

El president del Club Atletisme Assegurances Doval (CAAD), José Doval, va poder veure per primera vegada després de 22 edicions la seva prova, la Cursa de mig fons, exiliada a Ordino. Un total de tres curses: la llarga, de 10 quilòmetres amb dues voltes a un circuit de cinc; la curta, de
5 quilòmetres, i una última per als més menuts. Van competir 210 corredors en una prova que va coincidir amb les festes del Roser d’Ordino.
En la cursa de 10 quilòmetres es va imposar l’atleta del Berguedà Xavier Tomasa amb un temps de 36,18. “Un circuit trencacames, però m’he trobat amb bones condicions”, va assegurar el corredor. El segon classificat va ser Zeno Fazio amb una marca de 38,51. Va completar el podi masculí Ernest Sans amb 39,50.
En categoria femenina, la primera posició va ser per a Esther Cruz amb 48,06, seguida d’Eva Hernández i Núria Salvat.
Tota la recaptació de la prova, uns 250 euros, anirà destinada de manera totalment íntegra a l’Assandca, l’Associació Andorrana contra el Càncer. Una prova amb un caràcter força solidari.
El Club Atletisme Assegurances Doval té com a objectiu consolidar la Cur­sa de mig fons a Ordino i transformar-la en una de nocturna.