Diari digital d'Andorra Bondia

18 voluntaris controlaran les votacions de la consulta del 9N a Andorra


Escrit per: 
Redacció

Un total de divuit persones s'han apuntat com a voluntàries per tal de controlar i coordinar les votacions de la consulta del 9N a Andorra. Tal com han donat a conèixer fonts de la Generalitat de Catalunya, aquesta és una xifra "més que suficient" de persones per tal de garantir el correcte funcionament de les votacions. Des del govern català, de fet, s'indicava que, com a mínim, hi havia d'haver cinc voluntaris per mesa. En total, arreu del món s'han apuntat 275 persones de forma voluntària per tal de vetllar per la consulta a les diferents seus que s'habilitaran fora de Catalunya.
 Els divuit voluntaris que s'han apuntat per coordinar i fer possible les votacions del 9N rebran en breu un correu electrònic on se'ls indicaran totes les tasques que han de fer, i se'ls explicarà com les han de fer i com s'han de distribuir.

El fet que siguin força més gent del mínim requerit serà positiu, tal com han apuntat des de la Generalitat de Catalunya, ja que això permetrà que els voluntaris puguin anar fent torns i les mateixes persones no hagin d'estar-se molta estona al local de votació.

Aquest local, tal com es va donar a conèixer dilluns, estarà ubicat als baixos del número 25 de l'avinguda Príncep Benlloch d'Andorra la Vella. Allà hi podran exercir el seu dret a vot tots els catalans majors de setze anys residents a Andorra i que tinguin un DNI amb l'adreça de Catalunya.

També ho podran fer aquells ciutadans als que els consti una adreça a l'estranger però que s'hagin inscrit al Registre de Catalans i Catalanes Residents a l'Exterior o disposin del certificat del Padró d'Espanyols Residents a l'Exterior (PERE). En tots dos casos, caldrà presentar el DNI o el passaport per identificar-se.

En el cas del Registre de Catalans i Catalanes Residents a l'Exterior es podrà presentar el document acreditatiu de la resolució d'inscripció o bé el certificat de la inscripció. Mentrestant, els que vulguin participar en la consulta amb una còpia de la inscripció al PERE hi haurà de constar com a 'municipi o província d'inscripció a efectes electorals' la corresponent població de Catalunya.

Com a la resta de delegacions a l'exterior, l'horari de votació serà de les 9 del matí a les 20 hores. Tot i això, qui no pugui votar el 9N podrà fer-ho fins el 25 de novembre en qualsevol de les delegacions territorials de la Generalitat a Catalunya, a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Catalunya Central, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran.

Des de la Generalitat també han explicat que si algú intenta votar dos cops, un a la delegació d'Andorra i l'altre al municipi que consti al seu DNI, serà detectat en dies posteriors. Quan es faci el recompte de vots a l'exterior es podrà detectar la duplicitat. Com que els vots procedents d'Andorra aniran amb doble sobre i seran identificables, es podrà eliminar el sufragi procedent de l'exterior, de manera que ningú podrà votar dos cops.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte