Diari digital d'Andorra Bondia

Alís és partidari que els comerços també puguin obrir per Meritxell, Nadal i Cap d'Any


Escrit per: 
Agències

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, considera que cal 'anar més enllà' en relació a la proposta de flexibilització d'horaris comercials que ha fet el Govern d'Antoni Martí.

Alís s'ha mostrat favorable que els comerços puguin obrir tots els dies de l'any, perquè 'Andorra és un país turístic i per mi ha d'estar obert fins i tot per Meritxell, Nadal i Cap d'Any'. A més, ha afegit que ' obrir fins més tard no sé si representa vendre més, però obrir més dies sí'. Malgrat tot, el cònsol ha volgut remarcar que paral·lelament a aquesta flexibilització cal fer una llei que protegeixi el treballador, 'per tal que els pares i mares de família que es dediquen al comerç tinguin dret a veure els seus fills'.
Miquel Alís és partidari de poder dir que 'Andorra està obert de l'1 de gener al 31 de desembre' i no entén perquè el Govern ha deixat fora el 8 de setembre, el 25 de desembre i el 31 de desembre, una demanda que ja ha traslladat al mateix cap de Govern, Antoni Martí. 'Andorra és un país turístic i el comerç ha de poder obrir tots els dies de l'any', ha assegurat el cònsol encampadà.
Pel que fa a l'allargament de l'horari fins a les 22 hores, Alís considera que pot ser una mesura interessant a Andorra la Vella o Escaldes-Engordany, però en canvi no afavorirà els comerços del Pas de la Casa, ja que a partir de les 19 hores els turistes que visiten aquesta població ja marxen. En canvi, 'si poguessin obrir per Nadal i Cap d'Any seria molt beneficiós perquè hi ha molts esquiadors que podrien aprofitar per comprar'. Segons el cònsol, també seria positiu que es permetés obrir per la Diada de Meritxell, ja que 'és un dia que està enmig de les vacances i seria un avantatge important'.
Miquel Alís considera que la modificació dels horaris ha d'anar acompanyada d'una llei per protegir el treballador, per tal que es facin convenis entre els empresaris i els treballadors, i que també hi participi el Govern. 'Hem de fer-ho bé perquè sinó ens podem trobar que els pares no podran ni posar els nens a dormir', ha assegurat. Per tant, proposa que per conveni s'apliquin rotacions o torns per tal que els pares i mares de família tinguin dret a veure els seus fills, i que s'estableixin unes compensacions justes per als empleats que treballin en els dies festius que fins ara es tanca.
Alís s'ha mostrat convençut que no ha de ser difícil fer aquest pas 'si a Espanya i a França ho fan'. Amb això, el cònsol ha remarcat que 'no vol dir que s'hagi de copiar la legislació dels països veïns, sinó que cal adaptar-la'.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte