Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra signa un acord multilateral d’intercanvi d’informació tributària


Escrit per: 
Redacció / MCAA

La secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, va signar ahir a Delhi un acord multilateral d’intercanvi automàtic d’informació en matèria tributària entre autoritats competents, el Multilateral Competent Autorithy Agreement (MCAA). La signatura d’aquest acord és un pas més per a la futura introducció de l’intercanvi d’informació fiscal amb els països estrangers que marca la Convenció Multilateral de l’OCDE i del Consell d’Europa sobre assistència administrativa mútua en matèria fiscal, que el Govern va signar el 2013, i en l’aplicació de la legislació interna que ha de permetre intercanviar les dades amb països estrangers, que com ja ha anunciat en diverses ocasions el cap de Govern, es ratificarà el 2016.
La signatura d’aquest acord multilateral representa també un pas necessari cap a l’aplicació de la norma internacional per a l’intercanvi automàtic d’informació després que el 18 de juny del 2014 Andorra s’afegís a la Declaració sobre l’Intercanvi Automàtic d’Informació en matèria Fiscal de l’OCDE.
El MCAA estableix les condicions i la periodicitat amb les quals les autoritats competents dels diferents països podran intercanviar la informació sobre comptes financers sota la normativa que estipula l’OCDE. La signatura d’aquest acord multilateral no determina amb quins països s’aplicarà l’intercanvi d’informació tributària. Serà Andorra qui posteriorment, i a través de pactes bilaterals, fixarà amb quins estats tractarà aquestes dades.
Aquest acord està en la línia del rubricat fa unes setmanes amb la Unió Europea, un acord que renova i esmena el signat el 2004 entre la UE i Andorra per adaptar-lo a les noves legislacions comunitàries en matèria de fiscalitat de l’estalvi en forma de pagament d’interessos.
Amb Andorra són 75 els estats que han signat el MCAA, entre els quals es troben Liechtenstein, San Marino, Luxemburg i Suïssa. Andorra va anunciar que l’intercanvi de dades es farà efectiu el 2018 amb les dades recopilades des del 2017.

Saboya, a l’OSCE
D’altra banda, l’executiu va informar ahir que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, participa entre ahir i avui  en la sessió del Comitè de Ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), que té lloc a Belgrad (Sèrbia). La sessió ministerial se centra en els debats que ha dut a terme l’organisme durant l’any en àmbits com el control de les armes, la lluita contra el tràfic d’éssers humans, la gestió de les fronteres, la prevenció i resolució de conflictes, la igualtat de gènere o l’observació d’eleccions. En la sessió que té lloc a Belgrad s’han posat en relleu temes d’actualitat en els àmbits referits i en la seva intervenció Saboya es va referir especialment als atacs terroristes ocorreguts recentment a París i a la necessitat de treballar conjuntament en la lluita contra el terrorisme. El ministre també va fer al·lusió a temes de migració i va destacar el compromís d’Andorra en l’acollida de refugiats de Síria pactat dins el marc europeu. A més, es va refermar en el compromís de transparència i cooperació per a la creació de marcs normatius per millorar el clima per als negocis i la inversió. El seu parlament també va incloure aspectes referents a les polítiques mediambientals globals i la seva aplicació local. 
El ministre té previstes reunions bilaterals amb responsables de política exterior de Finlàndia, Tailàndia, Letònia, Irlanda, Alemanya, Grècia, Geòrgia i la Santa Seu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte