Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra vol que el CDI amb Espanya es tanqui a l’octubre o al novembre


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: EFE

“La voluntat és anar al més ràpid possible.” Així es va pronunciar ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en relació a la negociació amb Espanya del conveni de no doble imposició (CDI). D’aquesta manera, la intenció de les dues parts és “treballar intensament” amb l’objectiu que hi hagi un “text tancat”  a l’octubre o al novembre i que pogués ser firmat en una visita al desembre del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, tot i que encara no està confirmada. Per avançar en aquesta línia, Cinca va recordar que ja hi ha previstes diverses reunions tècniques durant la setmana vinent.
El ministre portaveu va informar ahir, a preguntes dels mitjans de comunicació, sobre la reunió que va mantenir dilluns passat a Madrid amb el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro. Segons va indicar, durant la trobada es van marcar les pautes que hauran de seguir els tècnics a partir de dilluns a la capital espanyola. La intenció és que s’avanci suficientment en aquesta primera fase perquè en una de posterior, que tindria lloc a Andorra, ja es pogués arribar, a l’octubre o novembre, a un text definitiu. Cinca va admetre que seria l’ideal que l’acord es pogués signar durant una visita del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, al Principat durant el mes de desembre, tot i que va recordar que aquesta visita encara no està tancada, “i per tant no estem en aquest estadi”.
En relació al contingut que tindrà el conveni de no doble imposició amb Espanya, Cinca va reconèixer que inicialment la voluntat d’Espanya era incloure-hi dins l’intercanvi automàtic d’informació fiscal. I és que, segons va dir el ministre, la base d’acord que utilitza el país veí sempre inclou aquest punt en les negociacions que estableix amb altres estats.
Tot i així, el posicionament que ha reiterat Andorra és que aquest és un aspecte que s’ha d’abordar en el marc de l’OCDE i que, per tant, no ha de formar part del CDI. “El que nosaltres els hem explicat a Espanya és que no es pot anar més de pressa que l’OCDE”, va manifestar el ministre. Cinca va reiterar que Andorra està disposada a avançar en direcció a l’intercanvi automàtic d’informació, però que ho farà al mateix temps que la resta de països. El ministre va indicar també que durant la seva trobada amb Montoro no es va tractar de manera concreta del cas Pujol.

Cinca: “De la UE no es pot dir més del que s’ha dit”

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va respondre ahir al president del grup socialdemòcrata, David Rios, que reclamava un esforç al Govern a l’hora de comunicar a la ciutadania l’estat dels assumptes de política  exterior. Pel que fa al CDI, va dir que quan s’hagi tancat el contingut serà l’hora d’informar i va dir que cap país explica unes negociacions d’aquest tipus. I pel que respecta a la UE, creu que “no es pot dir més del que s’ha dit”, a l’espera del mandat de negociació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte