Diari digital d'Andorra Bondia

Baró diu que el model de Vallnord satisfà però no descarta canvis


Escrit per: 
M. S. C.

Els consellers de l’oposició al Comú de la Massana van tornar a posar a sobre de la taula el repartiment dels ingressos per forfets de Vallnord entre els dos socis, EMAP i Secnoa. Defensen que, com que els passatges a les pistes d’Arinsal i Pal van en augment a diferència d’Ordino-Arcalís, caldria avançar cap a una fórmula que permetés recaptar “el que ens correspon” ja que “esquia més gent a EMAP que el que cobrem”, va dir el conseller Jordi Serra. El cònsol de la Massana, David Baró, va explicar que és cert que es va realitzar una reflexió entre els directors de les dues estacions i es van fer simulacions amb altres models, però “amb el d’ara estem còmodes”. Tot i així no va descartar que es pugui plantejar un canvi “d’aquí uns mesos”.
Per la minoria, el sistema actual de funcionament de Vallnord penalitza el domini massanenc i una mostra és que la temporada passada va deixar d’ingressar 1 milió d’euros, va reiterar. Per aquest motiu defensa que amb un altre repartiment, amb els resultats de l’any passat es podria doblar la inversió del Comú. Així mateix, Serra va indicar que tot i que caldria destinar una partida superior a promoció de la marca, cobrar per visitant impulsaria els diferents dominis a “ser millors”.
Baró, però, va assegurar que “el model està equilibrat” i que EMAP no va perdre 1 milió d’euros, ja que cal tenir en compte que en el cas d’un repartiment diferent, l’estació també hauria de suportar una proporció més gran d’altres despeses, com ara de promoció. Per aquest motiu va destacar que els resultats serien “molt similars” si cada societat cobrés els forfets que li pertoquen i que en el sistema actual es preveuen diferents variables com l’ingrés i la inversió feta en els darrers cinc anys, així com la inversió històrica però també l’ocupació. A banda, hi ha el component de solidaritat en el cas que la manca de neu provoqui problemes en algun dels dominis.
La minoria també va considerar ahir que Ordino-Arcalís i Pal-Arinsal no haurien de fer una promoció diferenciada en certs mercats que podrien estar interessats per un dels sectors però no per l’oferta global. Baró va especificar que el que es planteja és la possibilitat de llançar productes diferents però que la comercialitzadora continuarà sent Vallnord.
Per altra banda, el Comú de la Massana va acordar ahir destinar 600.000 euros a EMAP per a la millora dels serveis de restauració. També es destinaran 14.787 euros més a la construcció de l’edifici dels Arcs arran de la introducció de millores en el projecte, com ara la instal·lació de canals més resistents, entre d’altres.

El Comú tanca el tercer trimestre amb un superàvit de 3,4 milions i rebaixa l’endeutament un 14%

El Comú de la Massana va tancar el tercer trimestre amb un superàvit de 3,4 milions d’euros. El conseller de Finances, Miquel Llongueras, va destacar la disminució progressiva de l’endeutament, ja que des de principis d’any fins a finals de setembre s’ha rebaixat un 14%, situant-se en els 16,6 milions. Baró va destacar l’esforç en la reducció de les despeses corrents (amb accions com ara la renegociació de contractes de lloguer o el canvi en la gestió de l’enllumenat), un estalvi que es destina a inversió. També va avançar que el tancament dels comptes a finals d’any es farà segons el previst i que el pressupost del 2015 anirà en la mateixa línia que l’actual. La intenció és eixugar 10 milions d’euros d’endeutament durant aquest mandat. L’oposició va valorar positivament l’execució pressupostària del tercer trimestre i va indicar que “el règim de pa i aigua continua” i que “seria bo que totes les administracions fessin igual”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte