Diari digital d'Andorra Bondia

Canillo licita la construcció del mirador del Roc del Quer per tenir-lo enllestit al final del mandat


Escrit per: 
Agències

El Comú de Canillo ha convocat un concurs públic nacional amb caràcter d'urgència per a la contractació dels treballs de construcció de la plataforma panoràmica i la ruta interactiva al Roc del Quer, tal com publica aquest dimecres el BOPA. Les ofertes hauran de ser lliurades abans del 10 de juny i, tal com ha explicat el conseller d'Obres i Medi Ambient de Canillo, Salvador Brillas, l'objectiu és que el projecte estigui enllestir, abans que acabi el mandat comunal.
El Comú de Canillo ha licitat amb caràcter d'urgència la construcció del que es vol que sigui el nou atractiu de la parròquia, el mirador del Roc del Quer. La intenció és que les obres es puguin adjudicar al juliol i es puguin enllestir abans de finalitzar el mandat i no deixar-les parades durant l'hivern. Així ho ha indicat el conseller d'Obres i Medi Ambient, Salvador Brillas, que ha explicat a l'ANA que els treballs tindran un cost d'uns 380.000 euros i que inclouran el condicionament de l'aparcament i el camí d'accés, la instal·lació de panells informatius al llarg del recorregut i la construcció de la passarel·la i el nou mirador, al final del camí.

D'altra banda, el BOPA d'aquest dimecres també dóna a conèixer els guanyadors del concurs d'idees per a l'embelliment del nucli antic de Canillo. El projecte guanyador ha estat el dels arquitectes Juan Carlos Jurado i Miquel Mercè, als quals s'ha atorgat 10.000 euros. El segon premi, de 5.000 euros, ha recaigut en Gerard Veciana, Lluís Ginjaume i Xavier Camps, i el tercer premi, de 3.000 euros, ha estat per a Pere Espuga.

Tal com ja es va informar durant la passada sessió de Consell de Comú, el projecte tindrà un cost de 2,5 milions d'euros i s'anirà duent a terme al llarg de quatre anys. L'objectiu final és, tal com ha indicat Brillas, que el nucli antic sigui d'ús preferent per als vianants, de manera que en un futur es restringirà el pas de vehicles i només hi podran accedir els veïns i els serveis.

El projecte guanyador s'ha escollit pel fet que inclou la utilització de paviments resistents al temps i a les condicions meteorològiques, i a més combina diferents tipus de materials per diferenciar els carrers de les placetes i les zones més amples. També es renovaran tots els fanals i tot el mobiliari urbà de la zona.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte