Diari digital d'Andorra Bondia

Cd’I+LdA vol continuar reduint el deute i incrementar la inversió


Escrit per: 
Julià Rodríguez

Continuar reduint l’endeutament com s’ha fet en els últims anys i, al mateix temps, fer també les inversions que Andorra la Vella necessita “per millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. Aquest és l’objectiu de Coalició d’Independents+Liberals d’Andorra per a la propera legislatura comunal en cas que guanyi les eleccions. 

El candidat a cònsol major, Jordi Minguillón, va ressaltar que en els últims quatre anys s’ha rebaixat l’endeutament en uns 16 milions d’euros, fins a situar-lo en uns 42 milions, i a la vegada s’han destinat 12 milions a inversió. I això s’ha aconseguit tot i que els ingressos han minvat com a conseqüència de la crisi econòmica. Entre les obres importants que s’han portat a terme en el mandat que ara acaba va destacar l’aparcament situat prop de les escoles de Santa Coloma i el Giberga, la nova Oficina de Turisme situada a la plaça de la Rotonda i la planta de tractament de l’aigua de la font de la Birena. “Són coses que hem fet, no són promeses, i les hem pogut fer amb una gestió acurada i eficient”, va recalcar Minguillón. 
La intenció de Cd’I+LdA és continuar en la mateixa línia, però vist que l’economia remunta es pretén incrementar la inversió fins a uns 4,5 milions l’any vinent, i sense que s’hagi de recórrer a un augment dels impostos comunals. “No apujarem els impostos”, va deixar clar l’encara cònsol major. Una de les obres importants que s’ha de continuar, segons va dir Minguillón, és el pla hidrològic de Santa Coloma, per al qual es preveu una partida per a l’any vinent de 750.000 euros en el projecte de pressupost. “Són unes obres complexes en les quals s’ha avançat molt i s’han reduït molt els problemes que hi havia”, va afirmar. 
El número 2 de la candidatura, el liberal Víctor Pintos, va manifestar que la voluntat de continuar rebaixant l’endeutament havia estat precisament un dels “punts clau”  en què han coincidit totes dues formacions per arribar a un pacte. “Hem de racionalitzar la despesa sense minvar els serveis i seguir amb una gestió acurada i rigorosa”, va manifestar Pintos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte