Diari digital d'Andorra Bondia

Cinca afirma que s’han esvaït “dubtes” del projecte de llei del pla de pensions


Escrit per: 
Julià Rodríguez

Finalment algú de la majoria demòcrata no ha tingut inconvenient a informar públicament en relació a les 26 esmenes que el grup parlamentari ha presentat al projecte de llei del pla de pensions de la funció pública.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va manifestar que les esmenes “no canvien substancialment l’objectiu de la llei”, i va dir que algunes serveixen per fer “més entenedora” aquesta llei, que es caracteritza, segons va dir, per la seva complexitat. “S’ha fet un treball molt interessant per esvair dubtes de les persones que es veuran afectades per aquesta llei”, va indicar el ministre. Més enllà de les modificacions per “clarificar” aspectes del text,

Cinca va explicar que també hi ha canvis “de profunditat”. Un exemple: la possibilitat que el sou que cobrarà el funcionari jubilat no vagi en funció del darrer salari, sinó de la mitjana dels sous dels últims quinze anys. D’aquesta manera, els treballadors públics podran utilitzar la fórmula que més els beneficiï, cosa que Cinca troba “interessant”. Hi ha també altres esmenes “més filosòfiques”, com la que estipula que en els propers anys s’ha d’abordar la reforma de la funció pública.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte