Diari digital d'Andorra Bondia

Cinca prefereix que una entitat de fora compri els actius de BPA


Escrit per: 
Julià Rodríguez

El ministre de Finances, Jordi Cinca, es va decantar ahir per una entitat estrangera quan se li va preguntar sobre qui preferiria que adquirís els actius lícits de BPA. I és que, segons va explicar, si fos així es donaria una major visibilitat i projecció internacionals a la plaça financera andorrana i es posaria de manifest que el procés que s’ha seguit per resoldre aquesta situació “ha estat l’idoni”.
No obstant això, Cinca va afirmar que una altra de les solucions passa perquè siguin entitats bancàries del país les que finalment acabin quedant-se el banc pont que s’acabi constituint amb els actius no contaminats per activitats il·lícites. “Tan bona és una solució com l’altra”, va indicar el ministre, que va reiterar que aquestes són les dues vies més adequades enfront del trossejament o la liquidació del banc. “La millor opció és que el banc pont sigui absorbit per una entitat nacional o internacional”, va reiterar Cinca. El ministre va aclarir també que “no es tracta de ressuscitar una nova BPA, sinó de crear una cosa nova perquè abans de néixer ja sigui absorbida”.
La previsió és que es compleixin els terminis previstos i que la setmana vinent PricewaterhouseCoopers enllesteixi el mostreig d’un nombre determinat de comptes de BPA i pugui començar a fer una valoració de l’entitat. Cinca va manifestar també en relació a aquest afer que el Govern veuria “amb molt bons ulls” que es creï una comissió al Consell General si és per millorar la plaça financera andorrana i per evitar que situacions com la que es viu es tornin a repetir. “Si ha de ser una comissió per mirar enrere i fer un debat més polític que tècnic, no aportarà res”, va afegir Cinca. Per aquesta raó considera “força encertat” el plantejament de Liberals d’Andorra (LdA), que veu com “una bona línia de treball”.
El ministre portaveu va justificar la contractació al seu dia del doctor Enric Agustí com a consultor del ministeri de Salut, tot i que ja havia sortit el seu nom en el cas Innova. Segons Cinca, tenia les “competències demostrades” que es necessitaven en l’àmbit del finançament del sistema sanitari. “Hem de tenir puntualment els assessors que necessitem”, va afegir el ministre. L’executiu va puntualitzar ahir que el contracte amb aquest expert va finalitzar el 30 de març.
D’altra banda, Cinca va reconèixer que el Govern “poc té a dir” sobre una possible substitució de Joan-Enric Vives i que si és cridat  a noves funcions rebrà “els agraïments” pel que ha fet per Andorra.

Carles Miquel dirigirà l’Oficina de l’energia i el canvi climàtic

El Govern va acordar ahir la creació de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic i el nomenament de Carles Miquel com a cap d’aquesta, segons va anunciar el ministre portaveu, Jordi Cinca. Així mateix, també es va aprovar el nomenament de Marc Rossell, fins ara director del departament de Medi Ambient, com a director general de Medi Ambient i Sostenibilitat.
Finalment, el consell de ministres va acordar el decret d’estructuració del ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, que queda amb una secretaria d’Estat d’Administració Pública i amb el departament de Transports, i els nomenaments de Miquel Haro com a director de Sistemes d’Informació i Irene González com a directora de Transports.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte