Diari digital d'Andorra Bondia

DA posa èmfasi que “ha apostat i continuarà apostant per Encamp”


Escrit per: 
Julià Rodríguez

Les respostes al candidat de Liberals d’Andorra (LdA) per Encamp, Valentí Martí, que va xifrar en uns 1.700 euros la inversió del Govern a la parròquia,  sense tenir present el que es destina a carreteres, van centrar la reunió de poble que va celebrar ahir a la nit Demòcrates per Andorra (DA). La cap de llista parroquial de DA, Maria Martisella, va ser la primera que s’hi va referir i la que més extensament ho va fer.  Segons va manifestar, el Govern demòcrata és un dels que més han tingut en compte Encamp i “ha apostat i continuarà apostant per Encamp”. I per demostrar-ho va a explicitar tota una sèrie d’inversions que s’han materialitzat. Només per a aquest exercici 2015, el pressupost preveu una inversió de  15 milions d’euros a la parròquia encampadana. L’objectiu que s’han marcat els demòcrates és que Encamp torni a recuperar l’atractiu i es converteixi en “el cor d’Andorra”.
El company de candidatura de Martisella, Carles Enseñat, va ser encara més exhaustiu en la relació de projectes per evidenciar el que l’executiu ha fet per dinamitzar la parròquia.    L’adequació de l’hotel Rosaleda perquè aculli el ministeri de Cultura, el projecte de Prada de Moles i la remodelació de l’antic edifici de Radio Andorra van ser algunes de les iniciatives que va esmentar per desmentir l’afirmació dels liberals. També destaquen els demòcrates els diners que s’han destinat a fer més atractiva la població del Pas de la Casa, que volen convertir en un referent turístic del país. Enseñat va explicar que havien rebut una “herència molt complicada”, fet que ha impedit fer més inversions fins ara. En concret, va afirmar que el Govern demòcrata es va trobar amb 150 milions d’euros “de factures sense pagar”, situació que s’ha aconseguit capgirar, de manera que el 2014 és l’any en què s’ha registrat superàvit per primer cop en molts anys. A més, la situació del Comú quan van entrar tampoc era millor, ja que segons va explicar “no podia pagar ni les nòmines”.
 El candidat número 4 de la llista nacional, Jordi Torres, va esmentar també algunes de les millores que s’havien fet amb les partides provinents del Govern i va indicar també que els demòcrates “no s’oblidaran del Pas” en cas de tornar a governar. La resposta als liberals va venir també de la mà del candidat a cap de Govern de DA, Antoni Martí, que ja va anunciar al principi de la seva al·locució que faria “un petit comentari” en relació a les paraules de Valentí Martí. “Anem al Valentí”, va manifestar gairebé ja al final del seu discurs. Segons el número 1 demòcrata, si es divideixen els aproximadament 1.700 euros pel total de dies de l’any, el resultat seria de 4,5 euros d’inversió diària provinent del Govern i, segons va dir, ja durant la jornada que ell havia estat a Encamp s’havia gastat molt més d’això.
Més enllà d’aqueta polèmica, Martí va tornar a repetir els mateixos arguments que ja havia utilitzat a la resta de parròquies: voteu DA perquè es puguin continuar les reformes que aconsegueixin la diversificació de l’economia i creïn més oportunitats per als joves. “Si se’m critica tant, deu ser que no tot ho he fet malament”, va insistir de nou ahir, aquesta vegada davant d’una sala Valireta que es va quedar petita i acollia al voltant d’un centenar de seguidors. En aquesta ocasió Martí també va voler recordar que aquesta és la seva “última batalla” política, situació en què segons va dir també està el número 2, Ladislau Baró, que va fer pujar a l’escenari i per al qual va demanar el reconeixement de tots els presents.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte