Diari digital d'Andorra Bondia

DA veu “urgent” fer la part baixa de Meritxell només per a vianants


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Jonathan Gil

La candidatura de Demòcrates per Andorra+Independents d’Andorra la Vella es va presentar ahir i ja va anunciar mesures concretes per revitalitzar la parròquia en cas que entri a governar després de les eleccions comunals del 13 de desembre. La candidata a cònsol major,  Conxita Marsol, va deixar clar durant la presentació de la llista que Andorra la Vella requereix “mesures urgents” com, per exemple, “netejar i embellir”. 

Així, una de les propostes que tiraran endavant els demòcrates si obtenen la majoria serà que a la part baixa de l’avinguda Meritxell, entre el carrer de la Unió i la plaça de la rotonda, només hi puguin circular els vianants. Al mateix temps, es començarien a ampliar les voravies en la resta de l’avinguda, que es faria de sentit únic per a la circulació dels vehicles. Es tracta de mesures que els demòcrates veuen “urgents” perquè consideren que “ja no es pot perdre més temps”. Per prendre iniciatives com aquesta, els integrants de la candidatura demòcrata pensen parlar amb les associacions de comerciants, tot i que Marsol va recalcar també que “la decisió serà del Comú”. 
Una altra de les iniciatives que es prendran serà fer que l’entrada natural a Andorra la Vella sigui per les avingudes d’Enclar i Santa Coloma, de manera que les persones que vinguin puguin veure ràpidament que són en aquesta parròquia. Es vol, així, que Andorra la Vella recuperi l’orgull de ser la capital del país, que segons va dir Marsol s’ha perdut per les polítiques que s’han portat a terme durant els últims anys.
La intenció dels demòcrates és dinamitzar la parròquia fent-ne partícip el conjunt de la ciutadania i governar d’aquesta manera “per a tothom i de cara, a diferència dels darrers quatre anys, que s’ha governat d’esquena als ciutadans, sense escoltar-los”. I és que, segons va afirmar la número 1 de la llista demòcrata, “la capital ha d’entrar d’una vegada al segle XXI i s’ha de fer que Andorra la Vella sigui una ciutat contemporània”.  Per la seva banda, el candidat a cònsol menor, Marc Pons, va explicar que treballaran perquè el Comú sigui tan pròxim com sigui possible als ciutadans. Entre els integrants de la candidatura hi ha persones “amb perfils i sensibilitats diferents”, “preparades” i “amb ganes de governar la parròquia”, segons va assenyalar Marsol.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte