Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú descarta el telecabina d’Engolasters per aquest mandat


Escrit per: 
M. S. C.

El projecte per recuperar el telecabina fins a Engolasters s’haurà de tornar a ajornar. Ho va explicar el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, que va acceptar que “difícilment es podrà tancar una proposta per desencallar la iniciativa abans de finals d’aquest mandat”. El cònsol menor va recordar que d’empreses interessades a posar en marxa el giny n’hi ha hagut. Però han refusat fer-ho totes soles.
Amb qui s’ha negociat més seriosament ha estat Poma, un fabricant de transport per cable. Tot i que la companyia veu potencial en l’activitat –es preveia una capacitat de 1.500 passatgers per hora–, no vol assumir tots els riscos. Per això va proposar la creació d’una societat publicoprivada que n’assumís la gestió. Torres va explicar que el pas que ara hauria de fer el Comú és contactar amb possibles inversors privats, una acció que no s’ha dut a terme perquè abans calia tancar el cost del telecabina i la concessió. Per aquest motiu, ara per ara el projecte està aturat.
El cònsol menor va destacar que el Comú veu amb bons ulls la proposta de Poma. En aquest sentit va afirmar que el giny suposa una despesa massa elevada per ser suportada exclusivament pel Comú. A més, defensa que per garantir-ne el bon funcionament és més adequat que la gestió l’assumeixi un privat. Per això creu que la fórmula de crear una societat privada (en la qual hi podrien participar el Comú, Saetde i altres inversors) per gestionar la concessió seria encertada.
Per tot plegat, el projecte de recuperar el telecabina d’Engolasters que els darrers consolats han tingut en ment –l’actual el portava al programa amb què va guanyar les eleccions– haurà d’esperar.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte