Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú diu que no hi ha cap projecte urbanístic a la Rabassa


Escrit per: 
M. S. C.

L’aprovació ahir de la revisió del pla d’urbanisme (POUP) de Sant Julià de Lòria va estar acompanyada de polèmica. Si l’oposició valora positivament les millores que s’hi han inclòs i que afecten terrenys privats, tant el conseller del PS com el d’SDP van mostrar les seves suspicàcies entorn de la reserva de sòl que es proposa al bosc de la Rabassa i que afecta els entorns dels equipaments actuals de Naturlàndia i la zona intermèdia en què passen els serveis. Indiquen que hi ha rumors que assenyalen que inversors privats estarien interessats a realitzar alguna actuació al parc, i per tant a construir-hi. El conseller d’Urbanisme, Dot Jordi, va contestar que avui “no hi ha res” d’això i que la mesura es pren per si sorgeix la necessitat en un futur.
Jordi va remarcar que, en cas que això acabés passant, s’hauria de modificar el pla especial i que els canvis inclosos al POUP no modifiquen ni les condicions d’edificabilitat ni els usos. En aquest sentit va exposar que no s’hi permetrà la construcció de residències i que l’única cosa que hi cabria serien equipaments, com ara un hotel, una piscina, un dipòsit o un aparcament. L’oposició, però, va defensar que si es realitza aquesta modificació és per fer-hi alguna cosa (Rossend Areny hi va votar a favor però amb una reserva d’esmena i Josep Roig es va abstenir) i van demanar una consulta sobre el parc. A banda d’això, la modificació del POUP consolida algunes zones per destinar-les a zones comercials o logístiques i canvia algunes unitats d’actuació per facilitar-ne la urbanització. Ara estarà dos mesos a exposició pública.
També ahir es va aprovar la reestructuració del deute a llarg termini de Camprabassa amb els vots en contra de l’oposició. Això permetrà allargar la devolució de préstecs que vencien el 2017 fins al 2029. La minoria va lamentar la manca de previsió amb Naturlàndia. Per la majoria, es tracta d’una mostra que els bancs creuen en Naturlàndia i permetrà que la societat tingui un cash flow positiu a partir del 2015. A més, va defensar que s’han retornat 1,9 milions als bancs i que ara el deute és de 6,7 milions.
També es va acordar destinar 240.000 euros a la millora del coll de la Gallina amb nou endeutament. La minoria va alertar del risc que suposa per a les finances i va lamentar que no s’hagi previst el cost del manteniment.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte