Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú tanca el tercer trimestre amb un superàvit de 2,5 milions


Escrit per: 
M. S. C.

La liquidació pressupostària del tercer trimestre del Comú d’Andorra la Vella presenta un superàvit de 2,5 milions d’euros. Aquest resultat és fruit d’unes despeses de 21,1 milions i uns ingressos de 23,7 milions. Així mateix, les societats participades han registrat també xifres positives, de 62.000 euros Jovial i de 77.000 euros Turecav. Segons va informar la cònsol major, Rosa Ferrer, la previsió és tancar l’any en positiu tot i que no va voler donar cap xifra ja que poden sorgir imprevistos als quals caldrà fer front, va dir. En aquest sentit va remarcar l’obra a la passarel·la rambla Molines, que es trobava en un estat de deteriorament que comportava riscos, i també una millora en el subministrament d’aigua de boca, que ha pujat més del previst.
Precisament a aquesta darrera actuació es va referir la consellera de l’oposició del PS, Dolors Carmona, que va demanar a la majoria una més bona planificació. L’obra fa referència a la construcció d’una planta de tractament d’aigua mitjançant metodologia d’absorció i havia estat pressupostada inicialment per 365.000 euros. Tot i que l’oferta menys dient s’adequava al cost, no complia amb els requisits i per això s’ha hagut d’adjudicar per 200.000 euros més, fet que suposa un increment del 40% respecte a l’estimació. Carmona va remarcar el decalatge que hi ha amb la previsió fixada al pressupost i va alertar que si situacions com aquesta es produeixen sovint poden portar a situacions de dèficit. Tot i així va destacar la necessitat que el Comú vetlli per la qualitat de l’aigua.
La majoria va remarcar que es tracta d’una qüestió de salut pública i que es va decidir tirar endavant perquè feia anys que s’arrossegava. Es preveu que les obres comencin aviat. També el conseller d’SDP, Josep Vila, va destacar la importància de la millora en el servei, ja que feia anys que no s’hi invertia, i el conseller de DA, Carles Torralba, va recordar que aquest increment de les obres no es traduirà en un augment de l’endeutament i que no afectarà altres inversions que es preveien fer.
D’altra banda, en el consell de comú d’ahir també es va informar que el Govern traslladarà la subestació transformadora de Feda situada al costat del pont de la Margineda a la Borda Vidal. Aquesta és una reivindicació històrica del Comú donat l’impacte que té sobre el monument. Per aquest motiu es va acordar ahir una modificació del Pla d’Urbanisme, que elimina la consideració d’interès nacional de la zona i permet el retorn a la propietat dels terrenys limítrofs (la parcel·la on està ubicada l’estació és del Comú). Aquests terrenys es podran destinar ara a ús industrial, tot i que sempre satisfent amb els entorns de protecció del pont.
En la sessió d’ahir també es va donar el vistiplau al conveni entre el Govern, el Comú i la propietària dels terrenys per canalitzar el riu Valira en el tram comprès entre la caserna de bombers i la zona on s’està realitzant l’obra, al punt on hi ha la piscina. Ferrer va recordar que això permetrà assolir una vella reivindicació al mateix temps que va explicar que l’actuació també preveu l’evacuació d’aigües pluvials dels torrents i de la canalització de les aigües pluvials de l’avinguda d’Enclar i de Santa Coloma.
A més es va acordar posar a exposició pública el pla especial del parc Central, que permetrà estalviar 500.000 euros en lloguers.

Sorpresa de PS i SDP per assistir a una beatificació

Els consellers d’SDP i el PS es van mostrar sorpresos per la presència del conseller d’Urbanisme, Eron Estany, a l’acte de beatificació d’Álvaro del Portillo a Valdebebas (Madrid) organitzat per l’Opus Dei. La majoria va confirmar que Estany hi va assistir en representació oficial. Vila va qualificar el fet de preocupant i creu que la corporació s’hauria d’abstenir d’anar a aquests actes, tenint en compte que representa laics, musulmans o catòlics, i va lamentar que s’utilitzi diner públic per al viatge, finançat pels ciutadans, catòlics o no. També Carmona es va mostrar sobtada que el Comú assisteixi a un “acte d’una religió concreta”. Ferrer va explicar que el Comú rep invitacions i va “a molts llocs” i va recordar que al país hi ha hagut celebracions pel fundador de l’Opus. Va explicar que Portillo estava relacionat amb Andorra i que la despesa va ser de 280 euros.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte