Diari digital d'Andorra Bondia
Torres manté que amb l’estació de busos “s’ha actuat correctament”
Torres manté que amb l’estació de busos “s’ha actuat correctament”

Torres manté que amb l’estació de busos “s’ha actuat correctament”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va sortir ahir al pas de les crítiques del Col·legi d’Arquitectes d’Andorra (COAA) en relació al projecte de l’estació d’autobusos, que va considerar “ple de deficiències” i un “cúmul de despropòsits”, i va assegurar que “des del ministeri s’ha fet tot el procés correctament”.

A més, Torres, que va mostrar la seva “decepció” i alhora “sorpresa” per les crítiques, va defensar la transparència del procés i va explicar que no es va portar a terme un concurs d’idees perquè “no es partia de zero, sinó que era la segona fase d’un mateix projecte”. A més, Torres, que va lamentar que des del COAA “s’ho hagin pres així”, va recordar que “els enginyers tenen també la competència de fer instal·lacions de transports”.
En aquest sentit, el ministre va destacar que, un cop descartada l’opció de la Borda Nova per l’elevat cost econòmic, va sorgir l’opció d’aprofitar l’obra de construcció del vial del Prat del Rull i que, “per una qüestió d’agilitat” ja que si no “l’estació no hauria estat enllestida fins un any més tard”, es va optar per no acabar el vial i aprofitar-lo per fer les andanes, els pilars i la cobertura del riu, i va recordar que el projecte és d’interès nacional.
“Hem intentat ser àgils perquè ja és hora de fer projectes i tirar les coses endavant”, va assegurar Torres, que va assegurar que aquesta infraestructura “serà un dels projectes en què la relació cost-benefici per a l’Estat serà de les més importants d’aquesta legislatura”. 
D’altra banda, el ministre d’Ordenament Territorial va negar qualsevol tipus de “prepotència” com s’havia apuntat des del Col·legi d’Arquitectes d’Andorra i va insistir que des del ministeri sempre s’ha tingut la porta oberta al COAA. En aquesta línia, Torres va precisar que fa poc van mantenir una trobada en què es va abordar l’opció de tancar un conveni marc de col·laboració que servís per tirar endavant futurs concursos i licitacions, motiu pel qual costa entendre aquestes crítiques.
Així mateix, i sobre la possibilitat plantejada des del COAA de recórrer a la justícia, el ministre, que va assegurar que l’executiu “en cap cas ha volgut vulnerar els drets dels arquitectes”, va recordar que estan en el seu dret de fer el que considerin més oportú, tot i que va recomanar que s’adoptés aquesta decisió en assemblea ja que es va mostrar convençut que no tots els col·legiats estan d’acord amb aquestes crítiques. I, en aquest sentit, Torres va apuntar la possibilitat que la nova junta “vulgui penjar-se alguna medalla”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte