Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern s’inclina per un reglament i no una llei d’informació alimentària
El Govern s’inclina per un reglament i no una llei d’informació alimentària

El Govern s’inclina per un reglament i no una llei d’informació alimentària


Escrit per: 
Agències / Foto: Jonathan Gil

El Govern comparteix les línies generals de la proposició de llei presentada el 13 de juliol passat, pel grup parlamentari liberal, d’informació alimentària i nutricional, que té com a objectiu la protecció de la salut i el dret a la informació dels consumidors, sobretot en referència a l’etiquetatge o altres suports que acompanyin aquests productes. Tot i això, el Govern assegura, en el seu criteri publicat en el Butlletí del Consell, que aquests aspectes es podran desenvolupar millor mitjançant un reglament que inclogui els criteris comunitaris i reguli la matèria plantejada en la proposició de llei ja que, en tractar-se d’un reglament, la seva modificació seria més àgil, perquè el sector alimentari està en “constant evolució”. 

En aquest sentit, i vist que bona part del contingut de la proposició de llei s’inspira en la normativa comunitària que regula la informació facilitada al consumidor final, el Govern recorda que ja va posar en coneixement del grup liberal al mes de juny que s’estava enllestint un reglament que recollia aquesta matèria.  Així, el Govern assegura que està d’acord amb les inquietuds plantejades en la proposició de llei, tot i que gran part dels aspectes comentats en el text ja estan regulats per la Llei general de sanitat i la Llei de salut animal i seguretat alimentària, totes dues de l’any 1989. A més, l’executiu manifesta que l’estructura del sector alimentari del país està condicionada pel comerç exterior i les importacions a la UE. Per tot plegat, el Govern s’ha mostrat favorable al contingut en la proposició de llei i la necessitat de regulació d’aquest aspecte, però expressa els seus “dubtes” respecte a la creació d’una llei específica per fer-ho.  
D’altra banda, el Govern ha emès un criteri favorable a la proposició de llei de modificació de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral presentada pel grup demòcrata. L’executiu s’hi mostra a favor perquè el text obeeix essencialment a les recomanacions fetes pel Grup d’Estats contra la Corrupció (Greco) i elimina possibles dubtes en relació a la transparència exigida en el finançament dels partits polítics i de les campanyes, de manera que permet lluitar d’una forma encara “més clara i contundent” contra possibles actes de corrupció.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte