Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern vol que l'AREB incorpori experts espanyols


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El Govern vol que la nova Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) compti amb la presència d'experts espanyols. Així ho ha transmès aquest divendres el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, al secretari d'Estat d'Economia espanyol, Íñigo Fernández de Mesa, durant la reunió que han mantingut a Madrid. Saboya també s'ha entrevistat amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, amb qui ha abordat la negociació de l'Acord d'Associació entre Andorra i la UE.

El ministre Saboya ha reafirmat la voluntat política del Govern d’assolir l’accés al mercat interior tenint en compte les particularitats d’Andorra, tal com preveu el tractat de Lisboa. En aquest sentit, tal com assenyalen en un comunicat des del govern espanyol, “Espanya desitja que el futur acord contempli la incorporació d'Andorra al mercat interior de la Unió Europea, tenint en compte les especificitats de la seva dimensió territorial, i l'adequació progressiva de la legislació andorrana al cabal de la UE aplicable al mercat interior”.

D'altra banda, Saboya ha informat al secretari d’Estat d’Economia espanyol, Íñigo Fernández de Mesa, sobre la situació de l'afer BPA i ha destacat la importància de la incorporació de la legislació en matèria de lluita contra el blanqueig en el marc de la implementació de l’Acord Monetari. Així mateix, ha comentat el nou marc legal en matèria de resolució d’entitats bancàries, i ha expressat el desig de les autoritats andorranes de comptar amb la presència d’experts espanyols en el si de la nova Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB).

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte