Diari digital d'Andorra Bondia

El Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra prioritza la inversió en I+D i la protecció del medi ambient


Escrit per: 
Agències

La proposta del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (Poctefa) prioritza la inversió en I+D i la protecció del medi ambient. Així ho ha fet palès la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), que gestiona el programa, i que va enviar el passat 22 de setembre a la Comissió europea el Programa 2014-2020 per a la seva aprovació. La Comissió haurà de respondre en un termini de tres mesos.

 El pressupost del Poctefa 2014-2010 és de 189,3 milions d'euros, el que suposa un augment de més del 12% respecte al programa 2007-2013. Aquesta quantitat es divideix en 177,9 milions d'euros que es reparteixen entre els set objectius i 11,4 milions d'euros destinats a l'assistència tècnica del programa.

La proposta presentada a la Comissió gira entorn a set objectius temàtics i nou prioritats d'inversió. Els objectius són potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació; millorar la competitivitat de les pimes; promoure l'adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos; conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos; promoure el transport sostenible i eliminar els obstacles en les infraestructures de xarxa fonamentals; promoure la sostenibilitat i la qualitat en el treball i afavorir la mobilitat laboral; i promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol discriminació.

Les prioritats d'inversió en què més esforços pressupostaris es realitzaran són el desenvolupament econòmic de la regió a través del foment de la inversió en I+D i la protecció i conservació del patrimoni natural amb especial interès en l'adaptació al canvi climàtic i a la prevenció dels seus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte