Diari digital d'Andorra Bondia

El projecte de l'Institut Marquès, pendent que el Govern conegui les activitats que volen desenvolupar al país


Escrit per: 
Agències

Tot i que el Diari d'Andorra ha publicat aquest dimecres que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha vetat el projecte de l'Institut Marquès per la manca de regulació en matèria de fertilitat i per “raons de fe”, el Govern ha assegurat que el procés d'implantació de la clínica segueix el seu transcurs amb normalitat. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que encara es desconeix la cartera de serveis que oferirà, i se segueixen celebrant reunions per madurar el projecte. En aquest sentit, ha insistit que avaluaran les activitats que vol fer l'Institut Marquès quan acabin d'estudiar l'oferta, però “en cap cas al Govern li passa pel cap rebutjar ningú de prestigi que compleixi amb el marc legal”.

El Govern d'Andorra ha assegurat que no mostrarà cap reticència que s'instal·li al país l'Institut Marquès, perquè “aporta valor afegit i encaixa dins el concepte d'obertura que promou el Govern”, segons ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, després que el Diari d'Andorra hagi publicat aquest dimecres que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha vetat el projecte de la clínica de fertilitat per la manca de regulació i per “raons de fe”.

Cinca ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que, de moment, no s'ha produït cap esdeveniment que alteri el procés d'aquesta iniciativa ni d'altres del món sanitari i, per tant, no pot confirmar aquestes informacions, entre altres coses “perquè el projecte encara no està acabat ni presentat i desconeixem el tipus d'activitats que volen realitzar”.

Pel que fa a la legislació andorrana en matèria de sanitat, el ministre portaveu ha assegurat que existeix un ampli ventall d'activitats dins el mercat sanitari, i en cas que la cartera de serveis de l'Institut Marquès no s'adeqüi a la legalitat, Álvarez Marfany farà les observacions pertinents. Així mateix, Cinca ha explicat que l'ampliació del marc legislatiu es podria fer depenent del que es demani, i ha recordat que el canvi legislatiu que es va fer en matèria de tecnologia va ser genèric per afavorir tot el sector i no un projecte en concret.

Quant a les possibles “raons de fe” per les quals el Diari d'Andorra diu que el ministre de Sanitat ha vetat el projecte, Cinca s'ha mostrat contundent i ha assegurat que al Govern hi ha un ampli ventall de creences que no resulta incompatible amb el fet de tirar endavant projectes en favor de l'interès general, i ha dit que “qualsevol ministre actua d'acord amb la legalitat i no segons els seus interessos personals”.

Tot i considerar molt importat que professionals de primer nivell s'instal·lin al Principat, Cinca no s'ha mostrat preocupat per la imatge del país en cas que aquest projecte finalment pugui caure, ja que ha considerat que això significarà que un cop fetes les anàlisis de mercat, no la consideren la millor opció. En canvi, sí que estan interessats en la imatge que pugui ocasionar que el projecte sí que avanci perquè creuen que donaria una major visibilitat al país i al sector sanitari.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte