Diari digital d'Andorra Bondia
El PS analitza l’aplicació legal del GAdA després de reunir-se amb el Sitca
El PS analitza l’aplicació legal del GAdA després de reunir-se amb el Sitca

El PS analitza l’aplicació legal del GAdA després de reunir-se amb el Sitca


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Les conselleres del Partit Socialdemòcrata (PS) a la corporació de la capital s’han reunit recentment amb el Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) per tractar de l’aplicació de la sentència relativa a l’avaluació de la gestió de l’acompliment (GAdA). Segons va explicar Dolors Carmona, “nosaltres anem a buscar la informació a la font” i ara estan analitzant les dades que se’ls han entregat per valorar “quines accions són les més indicades”.

La consellera socialdemòcrata va explicar que l’execució de la sentència “nosaltres crèiem que no condicionava”, però va recordar que la majoria actual ha donat aquesta argumentació per no remunerar aquest complement. Per aquest motiu, el PS ha traslladat tota la documentació als seus assessors jurídics per analitzar la interpretació que s’ha fet de la sentència i l’actuació de l’actual corporació, encapçalada per Conxita Marsol. “Hi ha dades que no sabem quin impacte tenen i dins de quin marc legal es mouen”, va declarar Carmona.

Cal recordar que el Comú d’Andorra la Vella va anunciar recentment que no podia pagar el GAdA tal com s’havia compromès Demòcrates per Andorra durant la campanya electoral. La cònsol major va explicar que, tot i que hi ha una voluntat política, el fet que l’anterior majoria executés la sentència del Tribunal Superior aplicant la rebaixa del 10% a cada treballador de forma individualitzada però sense fer cap pagament comporta ara un impediment legal. Marsol va precisar que després d’analitzar-ho han comprovat que el Comú no pot anar en contra d’una decisió presa pel mateix Comú en el passat i que, per tant, l’única solució perquè es pugui fer efectiu el GAdA és que el personal torni a portar aquesta qüestió a la justícia. 

Andorra
gada
Comú

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte