Diari digital d'Andorra Bondia

El PS aposta per la prohibició total del tabac per mantenir l’esperit de la ILP


Escrit per: 
Redacció / Foto: M. T.

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, juntament amb la vocal del partit, Noèlia Sousa, va explicar la posició del PS respecte a la proposició de llei sobre el tabaquisme passiu després d’accedir a les esmenes presentades per Demòcrates per Andorra.

Salazar afirma que la postura dels socialdemòcrates sobre aquesta futura llei sorgida de la iniciativa legislativa popular (ILP) és totalment favorable a la prohibició de fumar als espais públics.
La primera secretària del PS assegura que “se’ns acusa de criticar, però unitat no vol dir estar d’acord sempre”, i sobre la llei antitabac exposa que DA “haurien d’haver estat més prudents; nosaltres apostem per una prohibició total i mantenir l’esperit de la llei”. Salazar va demanar quin és el motiu de tenir espais per a fumadors si “a tot Europa s’està instaurant una prohibició total”. En aquest sentit, la socialdemòcrata va recordar el cas espanyol, que va començar creant espais per a fumadors i per a no fumadors però al final va haver de fer marxa enrere i decantar-se per una prohibició total als espais públics.
“L’esperit de buscar una llei antitabac és prohibir fumar en espais públics i tenim la referència d’Espanya, en què no ha estat operativa i han hagut de fer marxa enrere”, va remarcar Salazar, que va assenyalar que “cal que la comissió legislativa faci la seva feina ja que encara és massa aviat per decidir si hi votarem a favor o no”.
La vocal del PS va explicar el perjudici que tindran els petits empresaris que no puguin, per espai dels seus locals, adaptar-se a la futura llei i crear zones per a no fumadors o aquells que hagin fet aquesta inversió i després vegin que han de tornar a reformar el seu local si finalment la prohibició és total.

Obertura econòmica
Sobre l’oferta del Govern de participar en el procés d’obertura econòmica, la primera secretària va exposar que tenen la intenció de prendre-hi part, però va recordar que ells tindran poc pes en la presa de decisions. “Som conscients de la nostra aportació i del pes que tenen les nostres decisions, però tenim la responsabilitat d’estudiar, asseure’ns i treballar en la proposta”, va raonar Salazar, que va avançar que dimarts que ve, en el si de l’executiu del PS, es decidirà quina persona en formarà part.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte