Diari digital d'Andorra Bondia

El PS impulsarà un congrés “important” per definir i actualitzar un model de país pel futur


Escrit per: 
Text i foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) celebrarà a la tardor un congrés “important” amb l’objectiu d’actualitzar i definir el model de país per al futur que es vol defensar. Així ho ha explicat el primer secretari de la formació, David Rios, després de la reunió del comitè directiu d’aquest dissabte. La voluntat és començar a treballar ja en aquest esdeveniment i fer-ho no únicament des de la direcció sinó també obrint la feina a militants, afiliats i simpatitzants. 

“Volem que sigui un congrés important”, ha afirmat Rios, tot recordant que l’any 2008, en un acte similar “vam definir molts projectes de futur que ara estan desenvolupats o en camí com el model fiscal o l’acostament a Europa”. L’objectiu, per tant, és similar a aquell esdeveniment. “Ens hem de replantejar un model d’Andorra pel futur i reflexionar sobre quins canvis polítics, socials i econòmics es requereixen per fer-ne un país modern”, ha explicat el dirigent socialdemòcrata. 
El primer pas cap aquest congrés serà la propera reunió d’un comitè directiu on també hi participin independents que han concorregut amb la formació en les darreres eleccions, militants i afiliats. Això servirà per establir els projectes a tractar, la metodologia i el calendari. Rios ha deixar clar que aquesta fita té una gran importància per a la formació. “Ara el PS es concentrarà en aquest gran congrés. L’objectiu immediat és fer un treball intens i important per poder defensar un model de país de futur”, ha assegurat. A banda, també hi ha la voluntat de parlar sobre el funcionament del partit i “com ens apropem a la ciutadania”. 
Rios ha avançat que el congrés es prepararà amb una ambició important. “Serà una gran reflexió sobre tots els temes d’Andorra: socials, econòmics i també polítics. Es pot arribar a plantejar modificar la Constitució eventualment”, ha apuntat, a la vegada que ha remarcat que “tot això ho decidirà aquesta gran reunió” del comitè directiu amb participació de molta més gent. 
Els periodistes que han assistit a la roda de premsa posterior al directiu també han volgut conèixer l’opinió del primer secretari sobre la polèmica dels salaris dels cònsols d’Encamp. Divendres, la majoria de Demòcrates per Andorra, davant l’allau de crítiques aixecat per la mesura, va anunciar la renúncia a la tretzena paga, el que suposa que tant els mandataris (50 euros menys al mes, un 1%) com els consellers de DA (100 euros menys, un 5,88%) acabaran tenint una petita reducció del seu sou. Percentatges, però, lluny de la davallada soferta per la minoria que, malgrat que optin per mantenir la tretzena paga, perdran més d’un 14% de la remuneració: passen de dotze pagues de 1.700 euros a tretze de 1.350.
Rios ha qualificat tot plegat com a “una mala sortida”. De fet, ha indicat que la pujada de sous “mai s’hauria d’haver posat sobre la taula”. I, ara, entén que la solució de renunciar a la tretzena paga “també és dolenta” tot remarcant que els diners que ara la majoria destinarà a altres partides “provenen de la reducció que s’ha fet als consellers de la minoria”. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte