Diari digital d'Andorra Bondia
El PS pregunta per la política de mobilitat i d’eventuals del Govern
El PS pregunta per la política de mobilitat i d’eventuals del Govern

El PS pregunta per la política de mobilitat i d’eventuals del Govern


Escrit per: 
Redacció

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís i Rosa Gili han tramitat a Sindicatura una bateria de preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita sobre la política de mobilitat i de proveïment de llocs de treball per a eventuals tant al ministeri d’Educació en particular com a la resta de l’administració pública en general. 

Així, en la primera de les preguntes, Gili posa en relleu “el volum important d’eventuals existent a Educació” a la vegada que recorda “la intenció manifestada pel Govern de procedir de manera progressiva a incorporar” aquestes persones “com a agents de l’administració”. Per això, demana el nombre de treballadors que han estat el darrer curs en aquesta condició “en tots els àmbits escolars”, informació que se sol·licita desglossada segons cada centre i amb detall de l’antiguitat.
La consellera també pregunta “quin reglament regula l’accés a les places vacants” i “quins criteris i procediments permeten decidir l’atorgament de les places lliures”. També vol saber “de quina manera es distribueixen les  vacants i a quina data es decideixen els moviments de personal” i si es fa publicitat d’aquests llocs de treball a cobrir. Gili també demana si s’empra el mateix procediment si la plaça és per a un temps concret o per tot el curs i si és a temps parcial o complet. Per últim, vol saber “a quin moment es comunica l’atorgament”. 
Per la seva banda, les preguntes formulades per Alís es refereixen a l’àmbit de tot l’executiu. En aquest sentit, demana que “s’emeti un informe detallat amb relació a la política de personal eventual que treballa al Govern i a la situació d’aquest”. Aquesta informació, demana el parlamentari, ha d’incloure tot un seguit de precisions. Primer, es vol saber el nombre de persones que treballen a Govern i quines tenen un contracte a durada determinada o eventual. També se sol·licita que s’informi de la durada dels contractes vigents, la retribució fixada i els criteris amb què s’ha establert. 
També es demana si aquestes persones han treballat anteriorment a l’executiu, el lloc que ocupen i les tasques que se’ls encomanen i, especialment, si aquestes impliquen “responsabilitats” o que hagin de “manipular dades sensibles”. 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte