Diari digital d'Andorra Bondia

El PS proposa que es pugui crear una societat en un màxim de 7 a 10 dies


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Tati Masià

El programa electoral del Partit Socialdemòcrata (PS), en què ja està treballant des de fa dies, serà “molt potent” en l’àmbit econòmic. Tres mesures que ahir va explicar el primer secretari de la formació, Pere López, tindran com a objectiu reactivar l’economia. Els socialdemòcrates introduiran canvis en la tramitació administrativa i en la legislació perquè sigui possible la creació d’una societat en un termini d’entre set i deu dies com a màxim. Això serà així sempre que els projectes no presentin cap dificultat particular relacionada, per exemple, amb la lluita contra el blanqueig o la corrupció. “És un termini encara superior al d’altres països, però que serà en tot cas molt inferior al que hi ha avui”, va dir López.
Una altra de les iniciatives que el PS prioritza en l’àmbit econòmic serà l’elaboració d’una llei de l’emprenedoria “d’ampli abast”, que preveurà diversos aspectes com la formació, la simplificació dels tràmits per crear nous negocis o tractaments específics per a aportacions de capital públic o privat als projectes.
I finalment, com a tercera proposta, els socialdemòcrates volen crear una oficina econòmica d’atenció al públic que ajudarà a fer tots els tràmits  econòmics. “Passem de la finestreta actual a una oficina econòmica integrada per gestors, per persones especialitzades que s’encarreguen de la tramitació total del dossier des del principi fins al final”, va explicar López. Aquests gestors disposaran d’un termini concret de temps per resoldre els dossiers i també informaran dels  passos  que s’hagin de fer, depenent del tipus de negoci, davant d’altres administracions públiques o de la CASS. Es pretén, d’aquesta manera, que “hi hagi un cert guiatge” i evitar que “com passa ara moltes persones que volen iniciar una activitat econòmica se sentin perdudes dins d’un núvol administratiu”, segons va assenyalar el primer secretari del PS.
Els socialdemòcrates també van fer ahir balanç de la tasca feta en la legislatura. El president del grup parlamentari, David Rios, va fer una valoració “molt positiva” de la feina que s’ha portat a terme des que el grup està format només per tres consellers. “Ens n’hem sortit amb escreix”, va indicar Rios.
L’objectiu del grup ha estat intentar introduir millores a la pràctica totalitat dels textos que s’han presentat. Rios va destacar la “capacitat de fer propostes en positiu” que han tingut durant aquest últim any i mig i va manifestar que “el nostre és l’únic grup que ha fet un control al Govern de manera seriosa i constant”.  Per la seva banda, la consellera Mariona González va expressar la seva voluntat de donar pas “a gent més jove” i no tornar a ser en les properes eleccions generals a les llistes del PS.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte