Diari digital d'Andorra Bondia
El PS proposa usar un paviment que genera electricitat a Vivand
El PS proposa usar un paviment que genera electricitat a Vivand

El PS proposa usar un paviment que genera electricitat a Vivand


Escrit per: 
M. S. C.

La consellera del Partit Socialdemòcrata al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha proposat a la majoria instal·lar a Vivand un paviment que genera electricitat amb el pas de les persones. Vendrell va destacar que l’equip demòcrata va defensar en campanya electoral convertir el tram per a vianants en una avinguda del segle XXI. En aquest sentit va subratllar que si es vol perseguir aquest objectiu res millor que utilitzar aquest sistema innovador. 

La consellera va explicar que primer de tot s’ha de valorar si és possible tècnicament implantar-lo en aquesta zona i veure les possibilitats legals, ja que cal analitzar com FEDA pot recuperar aquesta energia o si es pot utilitzar directament, encara que només serveixi per fer electricitat per als fanals que hi ha al carrer.

Vendrell va exposar que ja hi ha experiències en altres països, com ara Londres, i també s’ha utilitzat en discoteques, on l’energia que es genera ballant es transforma en electricitat. La consellera va acceptar que aquesta proposta pot encarir el projecte definitiu que es vol impulsar des del Comú per a Vivand. Amb tot va assenyalar que si l’energia que s’obté es permet vendre a FEDA o hi ha la possibilitat d’utilitzar-la per al mateix consum d’electricitat del carrer, es pot arribar a recuperar la inversió feta.

Segons va explicar la consellera del PS, aquesta proposta la va fer arribar ahir en una reunió que va mantenir amb la cònsol major, Trini Marín. La mandatària es va comprometre a analitzar-la, va dir. 

Heliport

En la trobada també van tractar de l’heliport que el Govern projecta a Encamp. Tal com va afirmar Vendrell, la majoria està a l’aguait per conèixer les vies aèries i saber d’aquesta manera si afecten alguna zona d’habitatges d’Escaldes-Engordany. “En aquesta qüestió estem en sintonia majoria i oposició”, va assegurar. 

Vendrell també es va referir a una demanda ciutadana que afecta la zona de Fiter i Rossell. Sobre aquesta qüestió va explicar que veïns de l’avinguda van adreçar més de 200 signatures per lluitar contra els excessos de velocitat que s’hi registren (sobretot a partir dels Escalls cap a la part alta), una qüestió que recau en el Govern. Segons va explicar la consellera, els vehicles circulen molt de pressa i hi ha hagut diversos accidents. Per això es va demanar a l’executiu la instal·lació d’un radar i també un canvi en els semàfors.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte