Diari digital d'Andorra Bondia

Els ajuts a l’habitatge de lloguer arribaran enguany a 860 famílies


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: SFGA

Un total de 860 famílies es podran beneficiar enguany dels ajuts a l’habitatge de lloguer per un import global d’1.522.543 euros, segons va acordar ahir el consell de ministres.  Aquest any s’han comptabilitzat 1.203 sol·licituds  d’ajuda, un 2,1% menys que l’any passat, quan n’hi va haver 1.229.  Aquesta és la primera baixada en el nombre total de sol·licituds que es registra en els últims anys, durant els quals sempre hi ha hagut increments, segons va constatar el ministre portaveu, Jordi Cinca. Del total de les demandes rebudes pel Govern, 860 han estat resoltes favorablement, fet que representa un 71,4%, un percentatge similar al dels exercicis precedents, i 343 desfavorablement.
Pel que fa a la tipologia de les persones beneficiàries, el ministre va indicar que és la mateixa d’altres anys, tot i que s’ha constatat un augment dels andorrans. Així, si l’any 2013 les persones de nacionalitat andorrana que rebien aquesta subvenció eren el 19,49% del total, ara en són ja el 22,09%, el que demostra que hi ha “una lleugera tendència a l’alça”, segons va assenyalar Cinca en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Els beneficiaris de nacionalitat espanyola suposen el 30,42% del total i els portuguesos, el 28,76%, mentre que els marroquins ocupen la quarta posició i representen el 5,07%. Un 28,10% de les subvencions van a famílies monoparentals, un 13,80 a persones grans i un 9,73% són joves menors de 30 anys, segons les dades facilitades per l’executiu. La majoria dels beneficiaris, un 40,81% viuen a la parròquia d’Andorra la Vella, un 18,20% a Escaldes-Engordany, un 14,80% a Encamp.  El preu mitjà del lloguer del total de les sol·licituds presentades és de 466 euros. Els que paguen un lloguer mitjà més alt són les famílies nombroses (569 euros) i els que menys, les persones grans (414 euros).
Les xifres recollides en la convocatòria d’enguany són molts similars a les de la precedent, quan es van acordar ajuts per a 862 famílies per un import global d’1.532.543 euros. El Govern es reserva igualment un import de 19.950 euros per les sol·licituds que es puguin presentar fora de termini per circumstàncies sobrevingudes.

Sorteig de tres xecs regal de 3.000 euros per comprar dins d’Andorra

Comprar en aquestes festes nadalenques al país tindrà premi. El Govern va donar ahir llum verda a una nova campanya per fomentar el consum intern. La campanya porta com a lema “Comprar a Andorra per Nadal té premi” i ofereix com a novetat que els tiquets de les compres superiors a 50 euros fetes entre l’1 i el 20 de desembre es podran canviar per butlletes per a un sorteig. El límit que s’ha establert és de 20 butlletes per tiquet (1.000 euros) i els tiquets d’imports superiors a 1.000 euros tindran addicionalment un obsequi que consistirà en productes d’Andorra. Les urnes de recollida de les butlletes estaran en les diferents casetes de turisme que hi ha a tot el país, a més de dues casetes de fusta que s’instal·laran a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i al carrer Príncep Benlloch d’Andora la Vella. Hi haurà dues categories de premis: a la A hi haurà tres premis consistents en un xec regal de 3.000 euros i un lot de productes d’Andorra, i a la categoria B hi haurà 30 premis consistents en un lot de productes d’Andorra. Els guanyadors de la categoria A hauran d’estar presents al sorteig o, si no és així se’ls trucarà per telèfon i disposaran de 30 a 45 minuts per recollir-lo o el perdran, mentre que la resta podran recollir-lo també a partir del dia 22. 
El sorteig es portarà a terme el dissabte dia 20 de desembre a les 12 del migdia a la plaça Coprínceps i comptarà amb l’actuació de grups de música del país. La campanya pretén, a més d’incentivar les compres al país, donar a conèixer els productes que s’elaboren a Andorra, per la qual cosa hi col·labora el ministeri d’Agricultura.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte