Diari digital d'Andorra Bondia
Els comuns sabran al setembre el volum d’expedients prescrits
Els comuns sabran al setembre el volum d’expedients prescrits

Els comuns sabran al setembre el volum d’expedients prescrits


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Els cònsols d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp, en representació de la resta de mandataris comunals, es van reunir a mitjan juliol amb el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ) i el president de la Batllia per clarificar alguns dubtes sobre els expedients administratius de les administracions locals que es troben a la justícia o bé que ja han prescrit. En concret, el que volien saber és si encara en queden per retornar a les corporacions i conèixer quants n’hi ha de prescrits. En relació amb aquest segon aspecte (que preocupa especialment els comuns), els estaments judicials van informar que de cara al mes de setembre la Batllia podrà donar un número.

D’altra banda, la Batllia farà un segon retorn als comuns de tots els expedients que s’han tramitat durant el 2015 però en els quals no s’ha fet cap acció. Segons van explicar fonts properes als cònsols, ara per ara es desconeix quan es durà a terme aquest segon retorn. Amb tot, es va deixar clar que aquesta mesura no ha de comportar problemes als comuns per gestionar-ho. En aquest sentit van remarcar que aquests són els darrers que han arribat a la justícia i per tant no estan a punt de prescriure. De fet, encara hi ha tres anys per recórrer i per això hi ha temps suficient per executar-los. 
Amb relació als expedients prescrits, les fonts consultades van explicar que no serà fins que no coneguin el volum total que estudiaran emprendre cap mesura. Cal recordar que els comuns van anunciar que valoraran demanar al Govern una compensació pels expedients administratius que han prescrit a la Batllia. Segons van explicar els mandataris després de la darrera reunió de cònsols celebrada a Escaldes-Engordany, aquesta reclamació correspon fer-la a l’executiu ja que és el màxim responsable que aquests dossiers quedessin bloquejats a la justícia i caduquessin sense que s’haguessin executat, un fet que comporta una pèrdua d’ingressos per a les administracions locals. Els mandataris van precisar que hi ha precedents d’èxit, com el cas en què el Comú d’Andorra la Vella va guanyar un recurs per uns dossiers que també havien prescrit a la Batllia. En el cas que s’aposti per sol·licitar el pagament, els cònsols preveuen que es pugui arribar a un acord amb l’executiu per la via de la negociació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte