Diari digital d'Andorra Bondia

Els grups es posen d’acord per renovar el Tribunal de Comptes


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Jonathan Gil

Els grups parlamentaris estan a  punt d’aprovar una assignatura que tenen pendent des de fa molts mesos. I és que per fi han aconseguit posar-se d’acord i ben aviat pot ser una realitat la renovació dels membres del Tribunal de Comptes. La subsíndica general, Mònica Bonell, va informar ahir de la reunió de la junta de presidents de grup parlamentari, que una vegada més va abordar aquesta qüestió. 

La comissió legislativa de Finances havia enviat una carta amb la proposta del grup demòcrata i del grup mixt, però faltava la del grup liberal, que va comunicar ahir la seva. D’aquesta manera, tot i que la subsíndica no va donar a conèixer els noms a l’espera que fossin informats el conjunt de consellers generals, Francesc Pons ha estat proposat pels demòcrates i es preveu que sigui elegit president, Montserrat Montés pels liberals i Carles Sansa pel mixt. La voluntat dels grups és que la candidatura dels tres nous membres s’aprovi en la sessió que el Consell General celebrarà el dia 22 d’octubre, fet que vol dir que s’hauria de presentar el dia 13. 
La junta de presidents també va avançar ahir en el nomenament dels membres de la junta electoral, alguns dels quals ja s’havien donat a conèixer i que juraran el càrrec segurament al llarg d’aquest mes. En aquest cas, el grup parlamentari demòcrata ha proposat Joan Miquel Rascagneres (titular) i Meritxell Verdú (suplent); el liberal Eva López (titular) i Joana Mañas (suplent), i el grup mixt, Serni Pol (titular) i Joaquim Dolsa (suplent). 
A la junta de presidents es va parlar també sobre el debat d’orientació política que tindrà lloc demà i demà passat. L’hora de l’inici serà poc després de les deu del matí, una vegada hagi jurat el càrrec com a nou conseller general demòcrata Marc Ballestà. El primer dia intervendrà el cap de Govern, Antoni Martí, sense límit de temps, i divendres al matí serà el torn dels grups parlamentaris, cadascun dels quals disposarà de 15 minuts. En cas que hi hagi propostes de resolució, la sessió continuarà a partir de les quatre de la tarda. 
D’altra banda, la subsíndica va indicar que ja està en preparació una nova edició del consell dels joves. Les proposicions de llei es presentaran el 15 de gener i el 16 de març tindrà lloc la sessió plenària.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte