Diari digital d'Andorra Bondia

Els interns de la presó tindran una millor atenció sociosanitària


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Jonathan Gil

El ministeri de Justícia i Interior i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) van signar ahir un conveni marc que estableix la col·laboració entre l’organisme parapúblic i les diferents àrees dependents del ministeri. Així mateix, es van firmar diversos convenis específics entre el SAAS i cadascun dels departaments del ministeri (Justícia i Interior, Policia, Bombers i Institucions Penitenciàries). L’objectiu és optimitzar els recursos i millorar la prestació de serveis assistencials. 

Un dels convenis, el firmat entre el SAAS, el departament d’Institucions Penitenciàries i també la CASS, suposarà una millor atenció als interns del Centre Penitenciari. El titular de la cartera, Xavier Espot, va indicar que l’acord, que renova el de l’any 2013, permet “ampliar les prestacions” partint de les recomanacions formulades pels organismes internacionals dels quals forma part Andorra i també s’aprofita per protocol·litzar els processos que se segueixen. Així, per exemple, si fins ara només hi havia un metge ara es desdobla aquesta figura en dos, un metge referent i un coordinador, i els reclusos es beneficiaran també de serveis que no existien com els d’un terapeuta ocupacional i d’un fisioterapeuta. El director del SAAS, Lluís Burgués, va destacar que si bé fins ara, per exemple, ja s’oferien prestacions als interns a les àrees de salut mental o drogodependències, “ara hi ha haurà un tractament més interdisciplinari” i intervindran “més professionals assistencials dedicats a la reinserció i a la psicoteràpia”, com treballadors i educadors socials i psicòlegs. “L’objectiu final és la reinserció en l’entorn social i per això cal que moltes vegades des de Salut Mental se’ls doni els instruments necessaris per fer-la possible”, va explicar Burgués. Per la seva banda, la directora de la CASS, Joaquima Sol, va assenyalar que del que es tracta és  d’utilitzar els recursos públics “de la millor manera” i, a la vegada, oferir les millors prestacions possibles als ciutadans en general, i als interns del Centre Penitenciari en particular. 
Espot va destacar després de la firma dels convenis, d’una durada inicial de tres anys, que són una bona mostra de la col·laboració que hi pot haver entre institucions, fet que comporta un estalvi en recursos humans i materials, “cosa molt necessària en una època de contenció pressupostària”. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte