El cap de Govern, Xavier Espot, ha intervingut avui al debat de política general de la 42a Conferència General de la Unesco que se celebra a París centrat en els projectes que l’organització du a terme amb els 194 països que la conformen. En la seva intervenció, ha refermat els forts vincles d’Andorra amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura que s’han forjat durant els trenta anys. 

Segons ha explicat el cap de Govern, una de les prioritats de l’Executiu és sensibilitzar, combatre i mitigar els efectes negatius del canvi climàtic. En aquest sentit, ha compartit l’experiència d’Ordino com a reserva de la biosfera per la Unesco, una eina especialment útil per trobar l’equilibri entre la conservació de la natura i el desenvolupament econòmic sostenible. Així, ha afirmat que la integració a la Xarxa Europea de Reserves de la Biosfera, dins de l’eix temàtic de muntanya i a la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera de Muntanya d’Ordino, des del 2022, dona visibilitat a la vulnerabilitat específica de les regions muntanyenques davant del canvi climàtic. Pel que fa al compromís amb l’acció climàtica, el cap de Govern ha afegit que actualment s’està treballant en la candidatura per designar el Principat d’Andorra com a primer país reserva de la biosfera amb l’objectiu de presentar-la l’any 2024. Amb la mateixa voluntat, ha dit Espot, Andorra ha proposat incloure un punt a l’agenda de la propera COP28 sobre els efectes del canvi climàtic a les zones de muntanya.

D’altra banda, Espot també ha aprofitat l’ocasió per acordar, amb la sotssecretària d’Afers Exteriors de la República Italiana, Maria Tripodi, l’inici dels treballs per a la signatura d’un conveni per evitar la doble imposició. A més, el cap de Govern s'ha trobat amb l’exministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d’Espanya, Arancha González Laya, amb qui ha conversat sobre l’actualitat política internacional.