Diari digital d'Andorra Bondia

Fernández troba “normal” que Pozo repeteixi a Ciutadans Compromesos


Escrit per: 
Julià Rodríguez

Els Verds d’Andorra esperen que en els propers dies la consellera del Comú de la Massana Jael Pozo els comuniqui si la seva decisió és continuar dins de Ciutadans Compromesos (CC) i, per tant, presentar-se amb aquesta plataforma a les properes eleccions comunals que se celebraran el mes de desembre.  El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, va manifestar dimarts que la intenció de la seva formació és presentar llista en solitari en aquesta parròquia en cas que finalment Pozo es decanti  per continuar donant suport a CC.  Un dels presidents dels Verds d’Andorra, Juli Fernández, va explicar ahir a títol personal, ja que la qüestió encara no ha estat analitzada pels òrgans del partit, que el més “lògic” és que si Pozo va de nou a les llistes de CC el PS no presenti candidatura en solitari.

I és que, segons Fernández, igual que els Verds “sentim” que els tres consellers generals socialdemòcrates “són els nostres”, els membres del PS també s’haurien de veure representats al Comú a través de la consellera dels Verds. “Hem d’entendre que som germans i no rivals polítics en aquests moments i quedaria decebut si el PS presentés candidatura en solitari”, va afirmar. La impressió de Fernández és que Pozo “tornarà a repetir” i “jo li dono suport i l’encoratjo a presentar-se de nou perquè pugui continuar la bona tasca que ha fet al Comú”. “El més normal és que repeteixi perquè s’ha fet una gestió molt bona”, va afegir el dirigent dels Verds. Fernández va recordar, a més, que dins de CC hi ha persones amb ideologia liberal, independents i també simpatitzants del PS. A banda, va indicar que, de cara als comicis, cada comitè parroquial funciona de manera independent i s’està treballant “amb molt bon feeling” amb el PS en parròquies com Escaldes-Engordany i Encamp. 

Per la seva banda, el secretari general de Liberals d’Andorra (LdA), Amadeu Rossell, es va mostrar obert a la possibilitat que es pugui formar una candidatura alternativa als demòcrates a la parròquia de Canillo. Segons va indicar Rossell, no es tanquen les portes a ningú, però va dir que el que s’ha de fer en primer lloc és un programa en comú. “No hem de començar a construir la casa per la teulada”, va dir. Es tractaria, segons va explicar, de constituir una plataforma que sumés persones però sense les sigles dels partits. Malgrat tot, Rossell va deixar clar també que la voluntat dels liberals, igual que la dels socialdemòcrates, és “intentar anar sols a totes les parròquies”. Els liberals ja tenen pràcticament a punt un tronc comú per al conjunt de les parròquies i a principis d’octubre volen donar a conèixer el nom dels seus candidats.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte