Diari digital d'Andorra Bondia

Gil diu que és el Comú que més aporta a cultura amb 1,1 milions


Escrit per: 
M. S. C.

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va defensar que el Comú lauredià és el que destina un pressupost més important a l’àrea de cultura, que puja a 1,1 milions d’euros. Gil va recordar que aquesta “és la inversió més gran que fem” i va explicar que tot i que la xifra prevista per a aquest any és sensiblement inferior a la del 2014, no és que s’hagi aplicat cap mena de retallada, sinó que s’ha “adaptat a la despesa”.
Així mateix va destacar la inversió per a la festa major, que és la més forta de totes les parròquies, va assenyalar. Per a aquest 2015 s’hi destinaran uns 175.000 euros, 17.000 euros més que l’any passat, quan la despesa per aquest concepte es va situar en 157.000 euros. Aquest augment està motivat per l’actualització dels caixets dels artistes.
La cònsol major va posar en relleu que s’han mantingut totes les activitats culturals, com la Temporada de teatre, la Vila medieval i el Carnaval a més de la festa major, que al mateix temps permeten reactivar el comerç i la restauració.
Per altra banda, Gil també va insistir que el Trívium era un projecte més de caràcter nacional que no pas comunal, i així ho indicava la demanda d’usuaris que tenia. Assegura que “s’ha reconduït bé” i els infants han pogut seguir gaudint de les tres disciplines que s’hi impartien tot i que de forma diferent. Per a aquest curs s’ha modificat el projecte amb Líquid Dansa, mentre que l’àrea de teatre i la de música segueixen igual que l’any passat. Des del Comú s’assenyala que aquests canvis no han portat a una disminució d’alumnes sinó que han crescut, encara que de forma diferent.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte