Diari digital d'Andorra Bondia

Govern i comuns plantegen fixar les transferències en 55 milions


Escrit per: 
M. S. C.

Els cònsols i el Govern van assolir ahir un preacord, que passa, per una banda, per l’establiment d’un import fix de les transferències durant els propers dos exercicis (el 2015 i el 2016), que se situaria entre els 54 i els 55 milions d’euros, una xifra lleugerament superior als 52 milions d’aquest any però inferior al que pertocaria segons la llei. Per altra banda, s’ha deixat pràcticament enllestit el document que ha de servir de full de ruta per avançar en els quatre punts de les competències que es volen clarificar.
Els canvis afecten el manteniment de les carreteres, les cessions gratuïtes de terreny, el cens i la participació dels ciutadans en meses electorals, i els recursos naturals. Aquest document indicarà com s’ha de procedir per modificar les lleis que regulen aquests aspectes.
Els cònsols consultats van assenyalar que la trobada amb l’executiu va permetre tancar l’acord en un percentatge molt alt. Tot i així, els mandataris han de sotmetre ara aquest compromís als consellers de les respectives corporacions i el Govern ho analitzarà en consell de ministres i s’informarà el Consell General. La propera reunió entre els cònsols i l’executiu s’ha fixat per a d’aquí quinze dies, que és quan s’hauria de tancar un pacte definitiu.
Amb aquest acord, els cònsols acceptarien que les transferències tornessin a ser inferiors al que pertocaria sense haver tancat prèviament la delimitació de les competències. Fonts consultades properes als comuns van remarcar que l’establiment d’aquest import fix no afecta el manteniment dels serveis, però sí que ataca les inversions així com el retorn del deute.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte